Uitgelicht woensdag

Bosnian Serb wartime general Ratko Mladic in seen this handout photo taken in Belgrade, May 26, 2011. Mladic was arrested in Serbia on May 26 after years on the run from international genocide charges, opening the way for the once-pariah state to approach the European mainstream. The Belgrade-based war crimes court stopped questioning war crimes suspect Ratko Mladic on Thursday because of his poor health, his lawyer said. REUTERS/Politika/Handout (SERBIA - Tags: POLITICS CONFLICT SOCIETY) THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. IT IS DISTRIBUTED, EXACTLY AS RECEIVED BY REUTERS, AS A SERVICE TO CLIENTS. REUTERS

Film

X-Men (Bryan Singer, 2000, VS). Verfilming, door de regisseur van The Usual Suspects, van de Marvel Comics-sciencefictionstrip over gemuteerde superhelden in een universele strijd tussen Goed en Kwaad. Draait per saldo om de special effects van met bliksem smijtende, in reptielen veranderende olympische goden van de nabije toekomst. RTL7, 20.30-22.30u.

My Best Friend’s Girl (Howard Deutch, 2008, VS). Als Jason Biggs is gedumpt door Kate Hudson schakelt hij zijn vriend Dane Cook in: die is zo slechtgemanierd, onromantisch en horkerig dat elk meisje na een date from hell met hem gillend terugrent naar haar vroegere vriendje. Pakt anders uit. De verfrissend bedoelde grofgebektheid is al jaren een vertrouwd fenomeen in de moderne romantische komedie. RTL5, 22.40-00.45u.

Forces of Nature (Bronwen Hughes, 1999, VS). Een van de vele moderne variaties op It Happened One Night (Frank Capra, 1934). Rechtschapen Ben Affleck is op weg naar zijn huwelijk. Tijdens reis vol obstakels en misverstanden ontmoet hij wildebras Sandra Bullock.BBC 1, 00.15-01.55u.

Informatief

Auf der Jagd nach Mladic. RTBF-reportage van Patrick Remacle. In het middelpunt van deze film staat Serge Brammertz, hoofdaanklager van het Joegoslavië-tribunaal in Den Haag. Sedert hij in januari 2008 aantrad heeft hij één hoofddoel: ex-generaal Ratko Mladic voor duizendvoudige moord, onder meer bij het bloedbad van Srebrenica, voor het gerecht te brengen. Bij zijn pogingen Mladic eindelijk te laten oppakken door de Servische autoriteiten speelt de wens van dat land om lid van de EU te worden een centrale rol.Arte, 20.15-21.10u.

Il n’y a pas de Kennedy heureux. Documentaire van Patrick Jeudy over een van de bekendste families van de twintigste eeuw. Opgegroeid met een gouden lepel in de mond, maar in hun volwassen leven nogal eens slachtoffer van onbesuisdheid, moordenaarshand of botte pech. Met privéfilms en commentaar van enige Kennedy’s zelf. TV5, 21.08-22.45u.

Profiel: de uiterlijke schijn van Naima El Bezaz. Een portret van de schrijfster die haar grote doorbraak beleeft met haar laatste roman Vinexvrouwen. Het is een bestseller en dankzij haar flamboyante optredens lijkt El Bezaz zich definitief te hebben gevestigd in het circus van bekende Nederlandse auteurs. El Bezaz wordt echter ook gevreesd, want in haar strijd voor volledige vrijheid van meningsuiting ontziet ze kennelijk niets of niemand. Ned.2, 23.00-23.40u.

Verslaafd aan verzamelen. Programma dat een kijkje biedt in het leven van mensen die lijden aan verzamelwoede. Sommigen dreigen zelfs hun huis uitgezet te worden of hun familieleden te verliezen als ze zo doorgaan. Experts bieden hulp en beginnen met de eerste stap: opruimen. Maar voor sommigen is zelfs het weggooien van iets heel kleins, zoals een spons of een button, zo pijnlijk dat ze er geen afstand van kunnen doen.SBS6, 23.20-00.20u.

Amusement

Grey’s anatomy. Amerikaanse ziekenhuisserie over vijf chirurgen in opleiding en hun supervisors. In deze aflevering houden velen zich nog bezig met slachtoffers van de grote ramp. Een van hen heeft last van coördinatieproblemen. En iedereen hoopt dat Meredith het er levend afbrengt.Net5, 19.35-20.30u.

MasterChef met Gordon Ramsey. Talentenjacht voor amateurkoks over de hele wereld. In deze Amerikaanse versie, waar tienduizenden aanmeldingen voor binnenkwamen, maakt Gordon Ramsay – de meest onbeschofte tv-kok – deel uit van de driekoppige jury waaraan amateurkoks diverse maaltijden moeten presenteren. Ramsay, ook bekend om de grove wijze waarop hij met mensen omgaat, verrast vriend en vijand op dit gebied. Net5, 20.30-21.30u.