Treinkaartje verdwijnt eind 2012, volledige overstap op chippen

De NS is van zins eind volgend jaar geen papieren treinkaartjes meer te verkopen. De overstap op elektronisch betalen via de ov-chipkaart moet dan zijn afgerond. Hoewel veel loketten op stations zullen verdwijnen, worden medewerkers niet ontslagen, weet de Volkskrant.

Het dagblad schrijft vanochtend dat loketmedewerkers op de stations zullen worden ingezet om vragen van reizigers te beantwoorden. Tegelijkertijd wordt een proef met een internetzuil uitgebreid; deze doet dienst als servicepunt. Sinds de invoer van de ov-chipkaart in 2009 worden door baliemedewerkers steeds minder kaartjes verkocht.

Het papieren kaartje verdwijnt niet volledig. Voor buitenlandse reizigers blijft deze beschikbaar. De kaartjes zouden niet duurder worden door de vrijwel volledige overschakeling op de ov-chipkaart. En de NS stelt dat indien reizigers grote problemen hebben met het verdwijnen van de loketten, deze klachten “niet zomaar ter zijde worden geschoven”.

    • Jules Seegers