Shaq vindt het tijd voor pensioen

Shaquille O'Neal kan zijn tijd wel beter besteden...

Basketballer Shaquille O’Neal is klaar met de bal. Op twitter kondigt hij zijn afscheid aan.

De 39-jarige Amerikaan plaatste een link naar een filmpje waarin hij zegt te stoppen.

“We hebben het gehaald! Negentien jaar, baby. Ik wil je heel erg bedanken en daarom vertel ik het jou eerst: ik ga met pensioen”, aldus Shaq tegen de camera.

Klik voor het filmpje waarin Shaquille O'Neal zijn vertrek aankondigt.Klik voor het filmpje waarin Shaquille O'Neal zijn vertrek aankondigt.

De 2,16 meter lange speler werd vier keer kampioen van de NBA. Drie keer deed hij dat met de Los Angeles Lakers, waar hij acht seizoenen volmaakte. En een keer lukte het toen hij speelde bij Miami Heat (vier seizoenen). Daarna wisselde hij veel van teams. Na Phoenix Suns en Cleveland Cavaliers sloot hij zijn loopbaan af bij de Boston Celtics.

In 2000 was hij de MVP, de meest waardevolle speler in de NBA. Hij werd vijftien keer gekozen als All-Star en drie keer was hij zelfs de meest waardevolle speler van de All-Star game. In 1994 werd hij bovendien wereldkampioen met de Amerikaanse ploeg en tijdens de Olympische Spelen van Atlanta in 1996 voegde hij daar met Dream Team II een gouden plak aan toe.

http://youtu.be/IsaZ2AsY5gE

    • Marije Willems