Ruby, de muze van Woody Allen

Karima El Mahroug, beter bekend als Ruby Rubacuori (hartendiefje) die premier Silvio Berlusconi het hoofd op hol bracht, heeft zich aangeboden als ‘nieuwe muze’ van Amerikaanse regisseur Woody Allen. In een brief, gepubliceerd in het Italiaanse weekblad Oggi, reageert ze op Woody Allen, die tijdens het filmfestival van Cannes zei: „Ik heb Ruby alleen op foto’s gezien, maar ik vind haar beeldschoon en fascinerend.”

Allen reageerde daarmee op een gekscherende vraag of hij, na de Franse presidentsvrouw Carla Bruni te hebben gecast in Midnight in Paris, bij zijn volgende, in Rome gedraaide film al iemand rond Berlusconi op het oog had. Maar Ruby neemt zijn woorden serieus. In haar open sollicitatie roemt ze Allen en stelt ze dat ze al zijn films op dvd heeft gezien. Zijn werk en humor omschrijft ze als haar „redding in de donkere momenten van deze periode”, waarin ze bekend werd als de minderjarige koningin van de Bunga Bunga-feesten van premier Berlusconi.

Ruby vergelijkt zich in de brief met de vrouw van president Sarkozy. „U weet niet hoe jaloers ik was op Carla Bruni toen ze in Parijs meedeed aan opnames voor uw film (...) Wat heb ik minder dan de Eerste Vrouw van Frankrijk? Ze heeft alleen wat meer geluk dan ik. Ze is rijk en mager geboren.” „Ik heb een droom”, sluit Ruby haar brief af. „Uw nieuwe muze worden. De nieuwe Mia Farrow of Diane Keaton.”