Moordenaar journaliste opgepakt

Roestam Machmoedov wordt verdacht van de moord op de Russische journaliste Anna Politkovskaja.

De vermeende moordenaar van Anna Politkovskaja werd gisteren in Tsjetsjenië gearresteerd. Dat heeft zijn advocaat bevestigd tegenover Russische media.

Machmoedov en zijn broer en vermeend medeplichtige Roestam Roeslanovitsj werden ten westen van de Tsjetsjeense hoofdstad Grozny aangehouden in het huis van hun ouders, volgens de advocaat.

Machmoedov wordt ervan verdacht in 2006 Politkovskaja, die kritisch schreef over de toenmalige president Poetin, voor haar appartement in Moskou te hebben doodgeschoten. In februari 2009 werden in de zaak rond Politkovskaja drie andere verdachten vrijgesproken van medeplichtigheid aan de moord. De nabestaanden van Politkovskaja hebben steeds gezegd dat de echte daders nog altijd vrijlopen, onder wie hoge functionarissen binnen de geheime dienst, de FSB, die opdracht zouden hebben gegeven tot de moord. (AFP)