Engelse voetbalbond: stel FIFA-verkiezing uit

De FA wil dat er op een later tijdstip een FIFA-voorzitter wordt gekozen.

De Engelse voetbalbond FA wil dat de verkiezingen voor het voorzitterschap van de FIFA vandaag niet doorgaan. Dat zegt voorzitter David Bernstein in een officiële verklaring op de website van de FA. Hij doet ook een oproep aan andere landen om zijn initiatief te steunen.

De huidige voorzitter, Sepp Blatter, is vandaag op het congres van de wereldvoetbalbond in Zürich de enige kandidaat. Zijn uitdager, Mohamed bin Hammam uit Qatar, trok zich terug na beschuldigingen van omkoping. De FIFA kampt al maanden met diverse corruptieaffaires. De FA stelt nu dat uitstel de geloofwaardigheid van de verkiezing ten goede zal komen. Dan zou er een nieuwe kandidaat kunnen opstaan en een „echt onafhankelijke partij” aanbevelingen kunnen doen om het bestuur van de FIFA verbeteren, aldus de FA.

„Wat er is gebeurd, is enorm schadelijk voor de reputatie van de FIFA en het voetbal in het algemeen”, aldus de FA. „Om het vertrouwen te herstellen is gehoor geven aan ons verzoek wel het minste dat gedaan kan worden.” Als de verkiezing doorgaat, onthoudt de Engelse bond zich van stemming. (Novum)