Boszhard wil niet lijken op oorlogsmisdadiger

Ron Boszhard overweegt om de VARA voor de rechter te dagen omdat de tv-gids hem afbeeldt als Servische generaal b.d. Ratko Mladic.

In het bijschrift van de satirische rubriek LuckyTV wordt de indruk gewekt dat TROS-presentator Boszhard graag op de foto wilde als de onlangs gearresteerde oorlogsmisdadiger.

Boszhard zeg niet te willen worden vergeleken met Mladic: „Ik ben enorm geschrokken. Ik heb nooit toestemming gegeven of contact gehad hierover, terwijl die indruk wel wordt gewekt. Ik ben hierdoor zeer gegriefd. Mijn advocaat heeft de eerste juridische stappen gezet.” . TROS-directeur Peter Kuipers: „We stellen alles in het werk om Ron te steunen bij alle mogelijke juridische procedures.”

Hoofdredacteur Cécile Koekkoek van de VARA-gids noemt de foto ‘satire’. Reden waarom zij Sander van der Pavert van LuckyTV, ‘alle vrijheid’ heeft gegeven. „Ron Boszhard en Mladic staan zo ver uit elkaar dat daarmee het absurdistische karakter van de afbeelding getekend is. Het is een kwestie van smaak of je de grap waardeert. Het is in ieder geval niet onze bedoeling Boszhard te kwetsen.”