Boerrigter (weer) naar Ajax, afscheid voor Van der Sar

Wil Boessen is volgend seizoen geen trainer meer van VVV-Venlo. De directie van de eredivisieclub besloot na een evaluerend gesprek na de zomer iemand anders voor de groep te zetten. Boessen werd na het ontslag van Jan van Dijk aangesteld als interim-trainer en behoedde VVV via de play-offs op het nippertje voor degradatie.

Juventus heeft een nieuwe trainer. De 41-jarige Antonio Conte moet de Italiaanse club terugbrengen aan de top. De voormalige speler van Juve, die overkomt van Siena, volgt Luigi del Neri op, die eerder deze maand werd ontslagen. De club eindigde dit jaar op de teleurstellende zevende plaats.

Ajax heeft weer een speler vastgelegd. De 24-jarige aanvaller Derk Boerrigter tekende voor drie seizoenen bij de club uit Amsterdam. Hij komt over van RKC Waalwijk. Tussen 2005 en 2007 stond Boerrigter ook onder contract bij Ajax. De vleugelspeler speelde echter nog nooit een duel voor de hoofdmacht.

Tottenham Hotspur heeft ondertussen kenbaar gemaakt bij Ajax interesse te hebben in Mounir el Hamdaoui. De Engelse club heeft geïnformeerd naar de mogelijkheden om de aanvaller aan te trekken.

Paul Scholes stopt ermee – met voetballen dan. „Het was geen eenvoudige beslissing, maar voor mij is het juiste moment gekomen om te stoppen”, zei de 36-jarige middenvelder van Manchester United, die ook 66 wedstrijden voor het Engelse nationale team speelde. Scholes stond sinds 1992 onder contract bij United en speelde 465 competitieduels voor de Red Devils. De oud-international treedt na de zomer toe tot de technische staf van de club uit de Premier League.

Zijn teamgenoot Edwin van der Sar was al gestopt en krijgt een afscheidswedstrijd, op 3 augustus in de Amsterdam Arena. De veertigjarige doelman van Manchester United sloot zaterdag zijn imposante carrière af met een nederlaag in de Champions-Leaguefinale tegen Barcelona. Ajax organiseert tijdens de open dag een wedstrijd met oud-collega’s voor de voormalige Ajacied.