Beroving in Hollywoodstijl

Dit zijn beelden van een beveiligingscamera van een lokale bank in het kleine stadje Palos Heights in de Amerikaanse staat Illinois. Twee overvallers met maskers op, vermomd als nonnen, hebben afgelopen zondag de TCF-bank beroofd. Ze gingen er vandoor met een nog onbekend geldbedrag en worden gezocht door de FBI, die de beelden heeft vrijgegeven.

Op het moment van de overval waren er geen klanten, alleen twee bankmedewerkers die onder bedreiging van een vuurwapen het geld moesten overhandigen. Niemand is gewond geraakt.

De overval is opmerkelijk omdat de daders geïnspireerd lijken te zijn door de vorig najaar uitgekomen bankovervallersfilm The Town van Ben Affleck met de acteur en regisseur in de hoofdrol. Ook daarin gaan twee gewapende dieven gekleed als nonnen op pad.

Affleck heeft nog niet gereageerd op het nieuws van de overval.

Bekijk de overvalscene uit The Town via nrcnext.nl/links