Mladic is onderweg naar Den Haag

The white vehicle at centre, thought to transport war crimes suspect Ratko Mladic is surrounded by convoy vehicles as it arrives at a Belgrade International Airport, Serbia, Tuesday, May 31, 2011. War crimes suspect Ratko Mladic is on his way to The Hague, the Serbian justice minister said, just hours after judges rejected his appeal Tuesday to stop his extradition to a U.N. tribunal. (AP Photo/Darko Vojinovic)
The white vehicle at centre, thought to transport war crimes suspect Ratko Mladic is surrounded by convoy vehicles as it arrives at a Belgrade International Airport, Serbia, Tuesday, May 31, 2011. War crimes suspect Ratko Mladic is on his way to The Hague, the Serbian justice minister said, just hours after judges rejected his appeal Tuesday to stop his extradition to a U.N. tribunal. (AP Photo/Darko Vojinovic) Een politiekonvooi brengt Ratko Mladic naar het vliegveld van Belgrado. Foto AP/Darko Vojinovic

Ratko Mladic zit in een vliegtuig naar Den Haag. Dat heeft de Servische minister van Justitie meegedeeld. Persbureau AP meldt dat het vliegtuig om 17:40 uur opgestegen is van het vliegveld in Belgrado.

Mladic wordt vanavond verwacht op vliegveld Zestienhoven (Rotterdam The Hague Airport) bij Rotterdam, waar zojuist twee politiehelikopters landden. Daarna zal hij overgebracht worden naar het detentiecentrum in Scheveningen.

Een konvooi vertrok vanmiddag vanaf de gevangenis in Belgrado naar het vliegveld. De snelweg van Belgrado naar de luchthaven was afgesloten. De plannen voor het transport waren om veiligheidsredenen geheimgehouden.

De van oorlogsmisdaden verdachte Serviër, oud-commandant van de Bosnisch-Servische strijdkrachten, zag zijn beroep tegen uitlevering aan het Joegoslavië-tribunaal vanochtend afgewezen worden.

Mladic heeft vanmorgen vroeg nog een kort bezoek gebracht aan het graf van zijn dochter Ana, onder strenge politiebegeleiding.