Even bezinning na zo'n 32 blauwtjes

Het fictieve personage Thijs (26) uit de serie De meisjes van Thijs doet iedere week een poging om een meisje te versieren. Thijs’ methodes zijn creatief en doortastend, maar zelden effectief. Thijs is ras-optimist, maar na 32 blauwtjes en een diefstal moet hij zich even bezinnen. Gisteren verscheen de laatste aflevering voor de zomerstop online. nrc.next sprak met regisseur Joris van den Berg en acteur David Lucieer voor een interview met Thijs.

Hoe houd je telkens toch de moed erin?

„Al die meisjes weten niet dat ik het al zo vaak verpest heb. Als het me lukt om dat zelf ook even te vergeten, om er blanco in te gaan, dan is er niets tegen mij te bedenken, toch? Het heeft gewoon een paar keer niet meegezeten. Dat was pure pech. Maar dan spreek ik mezelf even goed toe in de spiegel en luister ik naar Chumbawamba: ‘I get knocked down/ but I get up again’. ”

Jouw vasthoudendheid is bewonderenswaardig, maar wel op het sneue af. Waar ben je toch zo krampachtig naar op zoek?

„Naar ware liefde!”

Maar ware liefde moet misschien vanzelf ontstaan.

„Nee, nee. Ware liefde kan in iedere hoek schuilen, in ieder meisje. Ik wil zonder spijt mijn graf in. Buiten dat ben ik de laatste van mijn vrienden zonder vaste relatie, dat drukt ook wel op me. En tot het zo ver is, is een beetje aandacht altijd fijn.”

Heb je ooit een relatie gehad?

„Jawel, in mijn eerste jaar psychologie – een prima studie trouwens, waar het om vrouwen gaat. We hadden op de introductieweek een keer dronken gezoend. Daarna heeft het nog drie maanden geduurd. Ik durfde het niet uit te maken, ze keek zo tegen me op.”

Vorige week lukte het eindelijk om een dame mee naar huis te nemen, maar werd vervolgens je huis leeggehaald. Dat moet een klap geweest zijn. Is dat de reden dat je er even tussenuit gaat?

„Ik speelde al langer met het idee om even rust te nemen. Handig was het niet. Maar het was toch wel een overwinning, ik heb in recordtijd een meisje versierd.”

Ze wilde je gewoon ordinair beroven!

„Dat kan wel zo zijn. Maar de kunst is om daar als man je voordeel mee te doen. Ik denk dat ik het maximale eruit heb gehaald.

„En blijkbaar zie ik eruit als een gozer die thuis dure spulletjes heeft staan. Ik was een good catch.”

Wat ga je eigenlijk doen de komende maanden?

„Met vrienden in de auto naar Frankrijk om te kamperen. Een echte mannenvakantie, even geen vrouwen. Hoewel ik natuurlijk niets uitsluit.

„Ik blijf uiteraard wel bereikbaar voor de dames. Iedereen die wil kan een voicemailberichtje voor me achterlaten op 06-39473599.”