Blogger Bert Brussen niet vervolgd voor doorplaatsen dreigtweet

Blogger Bert Brussen wordt niet vervolgd voor het herplaatsen van een zogeheten ‘dreigtweet’ gericht aan Geert Wilders. De zaak is geseponeerd, meldt GeenStijl.

Het OM sluit zich aan bij de deskundigenrapportage van universitair docent journalistiek Alexander Pleijter dat “uit de context van het weblog” blijkt “dat de publicatie van de tweet is bedoeld om de negatieve bejegening van Geert Wilders aan de kaak [te] stellen.”

De GeenStijl-blogger en tegenwoordig ook Volkskrant-columnist plaatste vorig jaar een screenshot van een twitterbericht van iemand anders op zijn eigen site: “Rijke beloning voor wie Wilders zijn keel doorsnijdt. Liefst van rechts naar links, maar van links naar rechts is ook ok!” Daarboven zette hij zelf de kop: “Wilders met de dood bedreigen doe je zo.” Wilders deed aangifte tegen de originele opsteller van het bericht.

Justitie waarschuwde Brussen: als hij het bericht niet zou verwijderen, werd dat als instemmen met de inhoud beschouwd. Brussen zegt dat hij wilde laten zien dat zo’n bedreiging op Twitter staat.