Nadal en Chela bereiken kwartfinales in Parijs, Monfils treft Federer

Nadal speelt in de kwartfinale tegen de winnaar van de partij tussen Gilles Simon (18) en Robin Söderling (5). Foto AP / Lionel Cironneau

Rafael Nadal begint langzaam op toeren te komen in Parijs. De zesvoudig winnaar van Roland Garros bereikte vanmiddag de kwartfinale op Roland Garros door Ivan Ljubicic met 7-5, 6-3, 6-3 te verslaan. Juan Ignacio Chela won in vijf sets van Alejandro Falla: 4-6, 6-2, 1-6, 7-6 (5), 6-2. Chela en Falla waren de enige twee niet-Europeanen die nog in het toernooi zaten.

Nadal speelde in de eerste set net als in zijn voorgaande partijen wat onzeker. Op 5-5 brak Nadal de service van Ljubicic en zo trok de nummer één van de wereld de openingsset naar zich toe. Die setwinst leek Nadal te sterken, want in het tweede bedrijf speelde hij veel beter.

De passeerballen van de Spanjaard landden weer tegen de lijnen aan waar ze eerst nogal eens uitvlogen. Vanaf 3-3 liep hij met twee breaks dan ook eenvoudig weg bij Ljubicic, wiens opslag, zijn belangrijkste wapen, regelmatig haperde.

Ook in de derde set leek er geen vuiltje aan de lucht voor Nadal, die via een break op 3-1 kwam. Ljubicic kende echter een opleving en brak direct terug, maar kon dat niveau niet volhouden en leverde direct nogmaals zijn opslag in: de genadeslag voor de Kroaat.

De laatste game van de partij tussen Nadal en Ljubicic:

Chela won de partij tussen twee ongeplaatste spelers van Falla. De Argentijn besliste het duel met de Colombiaanse qualifier in vijf sets, nadat hij twee keer tegen een set achterstand aan had gekeken. Chela, speelt bij de laatste acht tegen Andy Murray of Viktor Troicki. Eerder vandaag bereikte Novak Djokovic zonder te spelen al de halve finale.

Gaël Monfils is de tegenstander van Roger Federer in de kwartfinale van Roland Garros. De Fransman won maandag in vijf sets van David Ferrer. De wedstrijd tussen de nummers negen en zeven van de plaatsingslijst was zondag vanwege de schemering onderbroken. Toen stond Monfils met 2-1 voor in sets en 0-2 achter in de vierde set.