Lachen met Frank Evenblij

Mike en Thomas Show FOTO: Leendert Jansen
Mike en Thomas Show FOTO: Leendert Jansen

VARA HumorweekNed.3, iedere dag t/m zondag

Spelen met vuur is het, om ergens het etiket ‘humor’ op te plakken. Termen als ‘humor’ en ‘comedy’ beloven immers veel, maar weten dat lang niet altijd waar te maken. Of er iets te lachen valt, maakt de kijker zelf wel uit. En toch begint de VARA vanavond met de Humorweek, die tot en met zondag elke avond voort davert op Nederland 3. Met drie of vier – en één keer zelfs vijf – programma's achter elkaar op één avond. Dat is veel.

Aanleiding is het Amsterdam Comedy Festival afgelopen weekend, waar vooral Engelse en Amerikaanse komieken optraden. Een tweedelige reportage, die zaterdag en zondag wordt uitgezonden, vormt tevens de afsluiting van deze tv-week.

Op het programma staan voornamelijk registraties van cabaretvoorstellingen, veelal door cabaretiers die nog niet algemeen bekend zijn, afgewisseld met grotere namen als Theo Maassen (in de herhaling), Micha Wertheim, het duo Droog Brood en enkele portretterende producties van humorreporter Frank Evenblij.

Eén van de weinige uitzonderingen is de Mike & Thomas Sketchshow op de late donderdagavond: geen theatershow, maar de proefaflevering voor een tv-serie die Mike Boddé en Thomas van Luyn vorig jaar hadden willen presenteren. Die serie is echter nooit gemaakt, en normaal gesproken zou zo’n vingeroefening dan gewoon op de plank blijven liggen. Dat de testopname nu dus toch nog te zien zal zijn, maakt nieuwsgierig.

Henk van Gelder