Kortkolom sport

Erwin Koeman nieuwe trainer van FC Utrecht

Utrecht. Erwin Koeman (49) is komend seizoen trainer van FC Utrecht. De oud-international is de opvolger van Ton du Chatinier, die werd ontslagen omdat de club als negende eindigde en de play-offs om deelname aan de Europa League misliep. Volgens VI tekent hij een contract voor een jaar. Koeman begon zijn trainersloopbaan in 1998 als assistent bij PSV. Daarna werkte hij als hoofdtrainer bij RKC en Feyenoord. Vanaf 2008 was hij bondscoach van Hongarije. (Novum)

Zeilers halen vier keer goud in Medemblik

Rotterdam. De Nederlandse zeilploeg heeft een uiterst succesvolle Delta Lloyd Regatta bij Medemblik afgesloten met vier gouden medailles. Wereldkampioenen Lisa Westerhof en Lobke Berkhout (470-klasse) zijn met hun eerste plaats weer helemaal terug aan de top, terwijl stuurvrouw Westerhof amper is hersteld van de ziekte van Pfeiffer. Het duo verdiende een olympische nominatie. Dat gold ook voor Marit Bouwmeester, winnares in de Laser Radial, en haar broer Roelof, die verrassend brons haalde in de Laserklasse. Goud was er ook voor het matchraceteam van Renée Groeneveld en voor paralympiër Thierry Schmitter. (NRC)

Djokovic in halve finale van Roland Garros

Parijs. Novak Djokovic heeft zich vanmorgen zonder te spelen geplaatst voor de halve finale van Roland Garros. Zijn Italiaanse tegenstander trok zich terug. De Servische tennisser heeft dit jaar nog geen enkele partij verloren en geldt als de grote favoriet voor de eindzege in Parijs. (NRC)