6 uittips

De veelzijdige Jason Collet. Paradiso presenteert in Bitterzoet een optreden van de Canadese singer-songwriter Jason Collett, die ook gitarist is in de indieband Broken Social Scene en eerder in de alt-countrygroep Bird speelde met Hawksley Workman en Andrew Cash. Vorig jaar maart verscheen het vijfde soloalbum van Collett, Rat a Tat Tat.
De veelzijdige Jason Collet. Paradiso presenteert in Bitterzoet een optreden van de Canadese singer-songwriter Jason Collett, die ook gitarist is in de indieband Broken Social Scene en eerder in de alt-countrygroep Bird speelde met Hawksley Workman en Andrew Cash. Vorig jaar maart verscheen het vijfde soloalbum van Collett, Rat a Tat Tat.

1 Wetenschapscafé

Rotterdam: Café-restaurant DikT. Tijd: 19.30u. www.science4you.nl

In het laatste Wetenschapscafé van dit seizoen vertelt Gert-Jan Kleinrensink, anatoom bij het Erasmus Medisch Centrum, dat het aloude vak anatomie nog springlevend is, vooral in Rotterdam.

2 muziek

Jason Collett

Amsterdam: Bitterzoet, Spuistraat 2. Tijd: 21.00u. Entree: 10 euro incl. daglidm. www.paradiso.nl

Paradiso presenteert in Bitterzoet een optreden van de Canadese singer-songwriter Jason Collett, die ook gitarist is in de indieband Broken Social Scene en eerder in de alt-countrygroep Bird speelde met Hawksley Workman en Andrew Cash. Vorig jaar maart verscheen het vijfde soloalbum van Collett, Rat a Tat Tat.

3 THEATER

Mistero Buffo

Rotterdamse Schouwburg, Kleine zaal. Tijd: 20.30u. Entree: 10 euro. www.hetproductiehuishofplein.nl

Vierdejaars studenten van de MBO Theaterschool spelen hun eindexamenproductie, ‘Mistero Buffo’, onder regie van Jeroen Kriek. Het stuk, in 1969 geschreven door de Italiaanse toneelschrijver Dario Fo, is een muzikaal komediespel over de strijd van het gewone mensenbestaan, waarbij de hypocrisie van de samenleving genadeloos wordt blootgelegd.

4 manifestatie

Tong Tong Fair

Den Haag: Malieveld. T/m 5 juni, 12.00-22.00u. Vvk (doordeweeks): 11,50 euro. www.tongtongfair.nl

De Tong Tong Fair is een mix van een cultureel festival, beurs en eetfestijn, in een archipel van tenten, waarbij alles draait om de cross-over van Oost en West. Het evenement bestaat uit de Grand Pasar met het Indonesië-Paviljoen, de Eetwijk, met tientallen Aziatische restaurants en waroengs, en het internationale Tong Tong Festival, een cultureel programma rond de mix van Oost en West in podiumkunsten, spoken word en actualiteit.

5 EXPOSITIE

BRO(H)

Eindhoven: TAC. T/m 26 juni, ma-vr 13.00-17.00u. Gratis. www.tac.nu

Rogier Roeters werkt veel met textiel en video, Bert Moors met hout en andere media. Samen maakten deze twee hele verschillende kunstenaars een expositie over vriendschap. Ze geven hun aantekeningen, persoonlijke ontboezemingen, ideeën en schetsen aan elkaar bloot.

6 concertavond

DeSpeech 02

Amsterdam: Melkweg Oude zaal. Tijd: 20.45u. Kaarten: 13 euro (lid. niet verplicht). www.melkweg.nl

Een zinnenprikkelend concert waarbij je samen met Tom Pintens, Jelle Paulusma, Flux en LPG aan feestelijk gedekte tafels plaatsneemt. Bij kaarslicht en amuses worden speeches gesproken en daarop geïnspireerde liedjes gespeeld door de singer-songwriters. Teksten: Esther Gerritsen.