4 redenen om tv te kijken

1 film

Wedding Crashers

SBS 6, 20.30 u.-22.55 u.

John (Owen Wilson) en Jeremy (Vince Vaughn) zijn beste vrienden en allebei echtscheidingsbemiddelaar. Als ze niet werken struinen de twee bruiloften af om bruidsmeisjes te versieren. Gewapend met een reeks geheime ‘wedding crash’-regels, praten ze zich binnen bij elke trouwerij. Ze houden hun identiteit verborgen en worden gratis dronken, terwijl ze genieten van het vrouwelijk schoon. Eén van de belangrijkste regels? Vrienden gaan voor vrouwen. Maar op dat punt gaat het al snel fout in deze film. (Regie: David Dobkin)

2 humor

Tegen beter weten in

Ned. 3, 21.20 u.-22.50 u.

De beschaving brokkelt af. De Apocalys komt met zevenmijlslaarzen aandenderen. Het einde der tijden is nabij. Is er een tegengif? Ja. Cabaretier Theo Maassen ontvouwt in deze theatershow zijn masterplan. Deze show wordt vanavond uitgezonden in het kader van ‘Humorweek’ bij de Vara.

3 Portret

Moordvrouwen

Net 5, 22.20 u.-23.25 u.

Iedere aflevering vertelt een andere vrouw haar verhaal over de moord die ze heeft gepleegd. Vanavond de slotaflevering over Thea Moear, de enige ‘Godmother’ die Nederland ooit heeft gekend.

4 brussel

Profiel: De slag om Brussel

Ned. 2, 23.00 u.-23.35 u.

Roland Duong en Teun van de Keuken, bekend van de Keuringsdienst van Waarde, doen op luchtige toon onderzoek naar de geheimen achter Europese regelgeving. Aan de hand van stinkende kazen, kinderzitjes en champagne onderzoeken zij de waarheid achter de borrelpraat.