‘NAVO-luchtaanval in Afghanistan eist leven twaalf kinderen’

Afghans hold the bodies of two children who were killed after an air strike in Helmand province May 29, 2011. An air strike called in by NATO-led troops in southern Afghanistan killed 12 children and two women, Afghan officials said on Sunday, one of the worst civilian death tolls by foreign forces in months. REUTERS/Abdul Malik Watanyar (AFGHANISTAN - Tags: CIVIL UNREST IMAGES OF THE DAY CONFLICT)
Afghans hold the bodies of two children who were killed after an air strike in Helmand province May 29, 2011. An air strike called in by NATO-led troops in southern Afghanistan killed 12 children and two women, Afghan officials said on Sunday, one of the worst civilian death tolls by foreign forces in months. REUTERS/Abdul Malik Watanyar (AFGHANISTAN - Tags: CIVIL UNREST IMAGES OF THE DAY CONFLICT) Afghanen houden de lichaampjes vast van twee kinderen die om het leven kwamen bij de luchtaanval in de provincie Helmand. Foto Reuters / Abdul Malik Watanyar

Bij een NAVO-luchtaanval in de Afghaanse provincie Helmand zijn veertien mensen om het leven gekomen, allen vrouwen en kinderen. Zes mensen zijn gewond geraakt, zo zeggen Afghaanse functionarissen.

Volgens Dawood Ahmadi, een woordvoerder van de lokale overheid, vond de aanval plaats in het district Nawzad. Opstandelingen zouden het doelwit zijn geweest van de NAVO, maar in plaats daarvan werden twee woonhuizen van Afghaanse families geraakt. Daarbij werden twee vrouwen, vijf meisjes en zeven jongens gedood.

De aanval volgde op een aanslag op een Amerikaanse legerbasis in Nawzad gisteren.

Een NAVO-woordvoerder, majoor Tim James, zegt op de hoogte te zijn van de berichten van burgerslachtoffers in Nawzad. Hij zegt dat de alliantie en Afghaanse troepen naar de plaats toe zijn voor inspectie en zal later met meer informatie naar buiten komen.

Er zijn ongeveer 130.000 door de NAVO geleide buitenlandse troepen in Afghanistan, die strijden tegen de Taliban sinds de invasie van de Amerikanen eind 2001.