werkpak

‘Mijn kast hangt vol kleren die ik nooit draag’

Uitgeest 24-5-2011 Sandy Wenderhold Foto NRC H'blad Maurice Boyer
Uitgeest 24-5-2011 Sandy Wenderhold Foto NRC H'blad Maurice Boyer

Sandy Wenderhold (1968), eigenaar van Sansyl, een erotische uitgeverij van onder andere tijdschriften, dvd’s en websites.

„Als mensen mij zien zijn ze vaak verbaasd. Ze verwachten toch de standaard blonde pornovrouw met flinke borsten. Maar ik probeer er voor mijn werk juist altijd netjes uit te zien. Als ik een afspraak heb met mensen van de bank, dan trek ik ook een pak aan.

„Mijn vader vindt mode maar overbodig. Kleren moeten volgens hem gewoon lekker zitten. Ik luister altijd goed naar mijn vader, dus ik heb dat een beetje overgenomen. Ik draag bijvoorbeeld veel zwart, want dat is lekker veilig. Toch vind ik kleding wel leuk. Er was een tijd dat ik veel naar premières en gala’s moest. Dan vond ik het heel gaaf om een mooie jurk te kopen en echt mijn best te doen om er mooi uit te zien.

„Dit leren jasje komt uit Maastricht, ik denk dat het zo’n 180 euro heeft gekost. Ik heb altijd graag in het rood willen trouwen, maar dat mocht niet van mijn moeder. Maar ik heb nog steeds een hang naar rood.

„Mijn laatste winkelsessie was in Rome, daar woont een vriendin van me. Toen heb ik deze schoenen gekocht. Ik heb toen zoveel ingeslagen dat ik niet meer weet wat ze gekost hebben of van welk merk ze zijn. Het was in een erg mooie winkel dus ze zullen wel niet al te goedkoop zijn geweest. De broek komt ook uit Rome en mijn horloge heb ik van mijn zakenpartner gekregen.

„Ik ben een heel slechte winkelaar. Mijn kast hangt vol kleren die ik nooit draag. Een of twee keer per jaar ga ik winkelen en dan móét ik slagen. Een tijdlang ging ik naar een winkel waar een vrouw werkte die ik kende. Dan ging ik in een pashokje staan en stouwde zij de kleding naar binnen. Dat was ideaal. Maar zij werkt er helaas niet meer, dus het winkelen gaat nu weer helemaal fout.”