Video: Vrouwen en hun longboards

De combinatie mooie vrouwen, longboards en hoge snelheid zou eigenlijk vaker aandacht moeten krijgen. In de bergen van Madrid laat een groep meiden namelijk zien hoe gaaf die combinatie is.

Toegegeven: in zo’n mooi gebied zo gaaf longboarden zou er ook te gek uitzien met tandeloze, Engelse hooligans op de planken, maar de wapperende haren van deze Spaanse longboardsters maken deze downhillvideo een stuk stoerder. De truukjes die ze met de lange skateboards uithalen zijn ook allesbehalve mis, hoewel dat hier en daar een open elleboog oplevert.

Belangrijker nog is dat hun tricks prachtig op snelheid zijn gefilmd door Juan Rayos, met muziek van The Decemberists.

De dames hebben overigens een heuse ‘Longboard Girls Crew’, en Juan Rayos gaat vaker met de camera op pad om hun capriolen vast te leggen. Zo doken de dames in onderstaande video downtown Madrid in. Uiteraard op vier wielen.