Uitgelicht zondag

BATMAN Jack Nicholson foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS is compulsory.
BATMAN Jack Nicholson foto SBS vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma foto vrij van rechten mits gebruikt ter illustratie van het programma Bij publicatie is de creditregel Foto SBS verplicht. Dit beeld mag niet worden opgeslagen en moet na gebruik vernietigd worden. This picture is for one time publication only, it may not be stored by no matter of means and must be destroyed after use. Creditline: Foto SBS is compulsory. SBS

Film

Keeping Mum (Niall Johnson, 2005, GB). Zwarte komedie die doet denken aan Ealing-komedies als The Ladykillers. Gouvernante met ietwat duister verleden probeert van de verre van perfecte familie Goodfellow weer een echt gezin te maken. RTL 8, 20.00-22.05u.

The Dark Knight (Christopher Nolan, 2008, VS). Film zou commentaar op de wereld na de aanslagen van ‘9/11’ zijn. Batman (Christian Bale) zou staan voor George Bush en The Joker (Heath Ledger) voor de moderne terrorist, model Atta.Veronica, 20.30-23.30u.

Inside Man (Spike Lee, 2006, VS). Intelligente bankkraakfilm kan zich meten met klassiekers uit het genre. Bankoverval loopt uit op gijzeling en al snel is niets meer wát en niemand meer wíé hij lijkt. Met Denzel Washington als onderhandelaar en Clive Owen als gentleman-schurk. RTL 7, 20.30-23.05u.

Batman Returns (Tim Burton, 1992, VS). In zijn tweede Batmanfilm laat Burton de stripheld in zijn waarde, hanteert hij stijl en idioom van de strips en blijft hij tegelijk trouw aan zijn eigen obsessies: Batman (Michael Keaton), de Penguin (Danny DeVito) en Catwoman (Michelle Pfeifer) delen dezelfde, intense eenzaamheid.Veronica, 23.30-02.05u.

Informatief

Panorama: Nep. Namaak is een miljardenindustrie: behalve om merkkleding en cosmetica gaat het om dingen als insecticide, auto- en vliegtuigonderdelen en medicijnen. In deze reportage o.m. beelden van een internationale douane actie in havens aan de Middellandse Zee, een bezoek in Oekraïne aan de grootste openluchtmarkt van nepgoederen van Europa en aan een autobeurs in Frankfurt waar de nagemaakte onderdelen naast de echte liggen. Canvas, 20.10-21.00u.

Amusement

Symphonie der Tausend. Riccardo Chailly leidt zijn Gewandhausorchester in het meest monumentale werk van Gustav Mahler, de Achtste Symfonie. Met Christiane Ölze, Erika Sunnegardh en Christine Iven (sopraan), Dietrich Henschel (bariton), Georg Zeppenfeld (bas), Gerhild Romberger en Lioba Braun (alt) en Stephen Gould (tenor). Dit concert werd afgelopen vrijdag in Leipzig opgenomen. Arte, 18.15-19.45u.

Van God los: Wiet. Dramaserie, gebaseerd op ware verhalen. Vrouw die met haar ex een wietplantage heeft wil eruit stappen en krijgt problemen. Met o.a. Bracha van Doesburg en Katja Herbers.Ned.3, 20.20-21.15u.

Queen - Days of our lives. Eerste deel van tweedelige serie over de geschiedenis van popgroep Queen. De bandleden vertellen, geïllustreerd door onder meer niet eerder vertoonde filmpjes, de geschiedenis van deze succesvolle Britse band. Deel twee volgt morgen.BBC 2, 23.00-00.00u.

Sons af anarchy. Eerste aflevering van nieuw seizoen van de serie over een motorbende die een stadje terroriseert. RTL 7, 23.05-00.00u.

Sport

Formule 1: GP van Monaco. Verslag van de race op het stratencircuit in Monte Carlo.BBC 1, 13.05-16.15u

Golf: PGA Championship. Reportage van de slotronde van het eerste grote Europese toernooi van dit seizoen. BBC 2, 15.30-19.10u.

Wielrennen: Ronde van Italië. Verslag van de laatste etappe, een individuele tijdrit van 26 km door Milaan, eindigend op de Piazza Duomo. Eén, 15.30-17.30u.