Problemen Homburg met Belastingdienst

Rotterdam. Vastgoedondernemer Richard Homburg heeft een probleem met de Belastingdienst en de toezichthouder Autoriteit Financiële Markten. Dat blijkt uit een persbericht van Homburg Invest, het beursgenoteerde beleggingsfonds waarvan Homburg oprichter en grootaandeelhouder is.

Homburg Invest heeft recent een ‘aanwijzing’ gekregen van de AFM. De toezichtshouder neemt zo'n maatregel als een bedrijf zich niet aan de regels houdt. De AFM wil dat grootaandeelhouder Richard Homburg geen enkele invloed meer heeft bij het beursgenoteerde fonds dat investeert in vastgoed in Canada, de Verenigde Staten en Europa. Ook moet het beursfonds van de AFM twee bestuurders aanstellen die in Nederland wonen.

In het persbericht van Homburg Invest staat dat Richard Homburg een „dispuut” heeft met de Belastingdienst. „De AFM baseert de aanwijzing op informatie die ze blijkbaar ontvangen heeft van de Nederlandse Belastingdienst en van de heer Homburg over belastingaangiftes die nog niet zijn afgehandeld en die worden bestreden door de heer Homburg.”

Eind maart stapte Homburg plotseling op als bestuursvoorzitter van Homburg Invest. Het beursfonds laat weten dat het moeilijk wordt om de aanwijzing van de AFM uit te voeren omdat ze grootaandeelhouder Homburg niet kunnen dwingen zijn controlerend belang te verkopen.