NAVO-militairen omgekomen bij bermbom Afghanistan

Bij een explosie in Afghanistan zijn twee NAVO-soldaten omgekomen. Volgens The Independent gaat het om twee Britse mariniers die omkwamen bij een bermbom in de Zuid-Afghaanse provincie Helmand.

Deze maand alleen al zijn nu 44 leden van de internationale legermacht in Afghanistan omgekomen. De teller voor heel 2011 staat op 195. De meesten kwamen om in het zuiden en het oosten van het land, de regio’s met de meeste gewelddadige incidenten, meldt persbureau AP.

Het geweld deze maand maakt deel uit van het lente-offensief van de Talibaan, met meer bermbommen, zelfmoordaanslagen en aanvallen op legerposten.

In juli wil de Amerikaanse president Barack Obama beginnen met het terugtrekken van Amerikaanse troepen uit Afghanistan. In 2014 wil de NAVO de controle over de veiligheid in het land overdragen aan de Afghaanse regering.