‘Glory is ours.’ Nike smelt twee teams samen tot één finale

1+1=2, dacht Nike. Zowel Manchester United als FC Barcelona wordt door het Amerikaanse sportmerk gesponsord. De twee voetbalgiganten staan vanavond tegenover elkaar in de finale van de Champions League. Dan maak je daar een mooi filmpje van.

Onder meer Rooney, Ferdinand, Park en Hernandez vertegenwoordigen United. Namens de Catalanen kondigen spelers als Puyol, Pedro, Iniesta en Pique aan dat de glorie aan hen is. En dat er voor de lol gevoetbald wordt, op Nikes.

Vanavond 20.45 uur, Wembley. In 1992 won Barça, met Cruijff aan de leiding, op die legendarische grond zijn eerste Europa Cup voor landskampioenen door een goal van Ronald Koeman. Maar vanavond is er geen tijd om terug te kijken. Niet tijdens de laatste wedstrijd van Edwin van der Sar. La gloria es nuestra. Glory is ours.