Dromerige video van een meer vol kwallen

Op het eiland Eli Malk in de Grote Oceaan ligt het Kwallenmeer. Voor sommigen een gruwel, voor anderen een biologisch paradijs: een heel meer, volkomen afgeladen met de beesten.

De kwallen raakten zo’n twaalfduizend geleden ingesloten in het meer op het eiland (wiki), dat deel uitmaakt van de republiek Palau. Zonder natuurlijke vijanden raakten ze hun gif grotendeels kwijt en leven ze nu, met z’n allen, zo’n beetje alleen in dat meer. Ze overleven door een bijzondere symbiose met de algen die in hun lichaam leven. ‘s Nachts duiken ze naar beneden zodat de algen zich tegoed kunnen doen aan voedingsstoffen, en overdag volgen ze de zon in ondieper water.

Sarosh Jacob, een duiker met een camera, sprong tussen de kwallen en schoot een dromerige video: