Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Cabaret

Wereldleiders komen samen op de G8-top

De leiders van de G8 en enkele Afrikaanse landen kwamen gisteren en vandaag samen in het Franse Deauville. Op de agenda stonden onder meer de hulp aan Noord-Afrikaanse landen en hoe het Libische conflict tot een einde gebracht kan worden.
De Franse president Nicolas Sarkozy heeft zijn handen op het lichaam van zijn zwangere vrouw, Carla Bruni-Sarkozy, voor aanvang van het diner.
Reuters / Kevin Lamarque
De Canadese minister-president Stephen Harper en zijn vrouw Laureen worden verwelkomd bij het diner door de Sarkozy en zijn vrouw.
AP / Charles Dharapak
Veiligheidsmannen van Barack Obama worden kort tegengehouden door Franse collega’s, voor aanvang van het diner van gisteravond.
AP / Charles Dharapak
De Amerikaanse president Barack Obama omhelst Carla Bruni-Sarkozy voor aanvang van het diner dat de wereldleiders gisteravond hadden.
Reuters / Kevin Lamarque
De Franse oproeppolitie bij de kust van Deauville tijdens de G8-top.
AFP / Nicholas Kamm
De Duitse bondskanselier Angela Merkel, de Russische president Dmitry Medvedev en de Canadese minister-president Stephen Harper voor aanvang van een vergadering op de G8-top.
AP / Markus Schreiber
De Algerijnse president Abdelaziz Bouteflika (links) houdt de hand vast van de Franse president Nicolas Sarkozy voor een werksessie bij de G8 in het Franse Deauville.
Reuters / Damien Meyer
De Franse president Nicolas Sarkozy (rechts) met zijn minister van Buitenlandse Zaken Alain Juppe (links) tijdens een G8-bijeenkomst waar de G8-leden en enkele Afrikaanse leiders aanwezig waren.
AP / Remy de la Mauviniere
Barack Obama (rechts) praat met de Egyptische minister-president Essam Sharaf terwijl ze met andere G8-leiders samenkomen voor een officiële foto.
AFP / Jewel Samad
Barack Obama (midden) praat met de Britse premier David Cameron voor aanvang van een werksessie op de G8. De sessie vond plaats in het Hotel Royal Barriere in het Franse Deauville.
AFP / Jewel Samad
Onder anderen Barack Obama en Silvio Berlusconi hebben zojuist geposeerd voor een foto.
AFP / Jewel Samad
De vrouwen van de aanwezige wereldleiders bij elkaar voor een lunch. Carla Bruni-Sarkozy verwelkomt - van links naar rechts - Viviane Wade, de vrouw van de Senegalese president Abdoulaye Wade; Dominique Ouattara, de vrouw van de Ivoriaanse president Alassane Ouattara; Aichatou, de vrouw van de Nigerese president Mahamadou Issoufou, Djene Kaba Condé, de vrouw van de Guinese president Alpha Condé; Geertrui Van Rompuy-Windels, de vrouw van de voorzitter van de Europese Raad Herman Van Rompuy; Laureen Harper, de vrouw van de Canadese minister-president Stephen Harper.
AFP / Vincent Michel
Een groep activisten van Oxfam met maskers van de wereldleiders die op de G8 in het Franse Deauville aanwezig zijn. Vanaf links: de Britse premier David Cameron, de Japanse premier Naoto Kan, de Canadese minister-president Stephen Harper (zittend), de Amerikaanse president Barack Obama, de Duitse bondskanselier Angela Merkel, de Italiaanse minister-president Silvio Berlusconi (zittend), de Franse president Nicolas Sarkozy en de Russische president Dmitri Medvedev. Achter ze de beroemde cabaret Moulin Rouge.
AP / Jacques Brinon