Jeff Conaway - ‘Kenickie’ uit Grease - overleden

Jeff Conaway is vandaag op 60-jarige leeftijd overleden na ruim twee weken in een coma gelegen te hebben. De Grease-acteur zou een overdosis aan verdovende middelen hebben genomen en hierna bewusteloos zijn geraakt.

Conaway zou sinds 17-jarige leeftijd kampen met verschillende verslavingen. De combinatie van pijnstillers voor zijn rug en andere medicijnen zou hem fataal zijn geworden.

Onder meer in ‘Grease Lightning’ is Kenickie, het karakter gespeeld door Conaway, prominent in beeld. Hij is de jongen die “keep talking’, whoa keep talking” zingt in de richting van Danny Zuko (hoofdrolspeler John Travolta). Kenickie is de bad-boy van de T-Birds, de bende van Zuko.

http://www.youtube.com/watch?v=O0mhYLF-914

“Hij was een geweldige en attente man”, zegt John Travolta, zijn collega uit Grease, tegen de Amerikaanse entertainmentwebsite TMZ. “We zullen hem missen. Mijn hart gaat uit naar zijn familie en geliefden in deze moeilijke tijd.”