Jelle Brandt Corstius presenteert opnieuw Zomergasten

scene uit de documentairereeks Van Moskou tot Moermansk FOTO: VPRO Jelle Brandt Corstius
scene uit de documentairereeks Van Moskou tot Moermansk FOTO: VPRO Jelle Brandt Corstius Scène uit de documentairereeks Van Moskou tot Moermansk van Jelle Brandt Corstius. Beeld VPRO

Jelle Brandt Corstius presenteert net als afgelopen zomer het VPRO-interviewprogramma Zomergasten. Dat liet de voormalig Rusland-correspondent van Trouw weten via twitter.

Welke gasten hij dit jaar zal interviewen wil Brandt Corstius nog niet kwijt. “Er staan wel al wat namen vast”, zei hij in een reactie aan persbureau Novum. Op twitter nodigt hij het publiek uit om met suggesties te komen.

De Rusland-kenner wilde wel zeggen dat hij dit seizoen een andere insteek heeft gekozen. “We gaan de diepte in. Vorig jaar hadden we grote namen, nu willen we mensen die bekend zijn binnen hun vakgebied aan een groter publiek presenteren.”

Televisiecriticus Hans Beerenkamp van NRC Handelsblad was geen uitgesproken fan van de Zomergasten-optredens van ‘JBC’. “Jelle Brandt Corstius vent de houding van weet-ik-veel als presentator van Zomergasten dit jaar zorgvuldig uit” en “in confrontatie met bijvoorbeeld Jan Marijnissen schoot zijn algemene ontwikkeling tekort,” schreef Beerenkamp. Bekijk hier delen van de zes afleveringen van vorig jaar.