Contador houdt kans op Tour

De hoorzitting in de dopingaffaire rond Contador is uitgesteld.

Het internationaal sporttribunaal CAS heeft de hoorzitting in de dopingaffaire rond Alberto Contador uitgesteld. Daardoor houdt de Spaanse wielrenner kans op deelname aan de Ronde van Frankrijk, die op 2 juli begint. Het CAS wilde de zaak-Contador aanvankelijk van 6 tot 8 juni behandelen, om vlak voor de Tourstart met een eindoordeel te kunnen komen. Dit lijkt door het uitstel nu uitgesloten. In de Spaanse krant AS geeft Luiz Sanz, juridisch adviseur van de Spaanse wielerbond, aan dat een definitieve uitspraak niet voor half juli te verwachten valt.

De Spaanse wielerbond sprak Contador in februari in tweede instantie vrij van dopinggebruik in de Tour van 2010. Internationale wielerunie UCI en wereldantidopingagentschap WADA vechten die beslissing aan bij het CAS. Tot er een definitieve uitspraak is, mag Contador gewoon rijden in wedstrijden. De winnaar van de Giro en de Vuelta in 2008 lijkt momenteel op weg naar zijn tweede zege in de Ronde van Italië.

In de achttiende etappe in de Giro kwam de roze leiderstrui van Contador niet in gevaar. De Italiaan Eros Capecchi (Liquigas) was gisteren de snelste in de sprint van drie koplopers in San Pellegrino Terme. Dolgelukkig legde de renner zijn fiets neer en ging in tranen op de stoep zitten, na het grootste succes in zijn carrière. (NRC)