Mladic ‘te zwak’ voor verhoor - Servische tv toont beelden

Mladic, in groene jas en met pet, verscheen vanmiddag in Belgrado voor de rechter. Foto screenshot YouTube

De rechter die zich buigt over de uitlevering van de vandaag gearresteerde Ratko Mladic heeft het verhoor van de Servische oud-generaal moeten staken toen bleek dat hij te zwak is om te communiceren. Dat laat Mladic’ raadsman weten aan het persbureau AP.

Artsen gaan morgen onderzoeken wanneer hij weer voorgeleid kan worden. Eerder werd al bekend dat de uitlevering aan het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag nog een week op zich kan laten wachten duren.

Mladic zou via zijn advocaat wel hebben laten overbrengen dat hij het VN-tribunaal niet erkent.

Beelden van Mladic op Servische tv

De Servische staats-tv heeft vanavond beelden uitgezonden van de opgepakte oorlogsmisdadiger. Op de beelden is Mladic te zien tijdens zijn verblijf in de speciale rechtbank voor oorlogsmisdaden in Belgrado.

Onderstaande video van vijftien seconden toont dat de 69-jarige Mladic een pet en een windjack draagt. Verder zou te zien zijn dat hij mank loopt. Hij zou bij het binnentreden van de rechtszaal ‘goedendag’ tegen de aanwezigen hebben gezegd.

Mladic arriveerde vanmiddag rond vier uur in de rechtbank in Belgrado om daar door een onderzoeksrechter gehoord te worden. Ook hebben Servische aanklagers de aanklacht tegen Mladic voorgelezen. Die rechter heeft drie dagen de tijd om te beslissen of Mladic moet worden uitgeleverd. Daarna heeft Mladic drie dagen de tijd om in beroep te gaan tegen de beslissing.

Vanwege de juridische procedures duurt het waarschijnlijk nog ongeveer een week voordat Mladic wordt uitgeleverd aan Nederland en wordt overgedragen aan het Joegoslavië-Tribunaal in Den Haag.

Lees hier ons liveblog terug met al het nieuws over de arrestatie van Mladic.