Innovatie top 100

11: Indes

De e-bike kit is een systeem waarmee een fiets kan worden uitgerust met elektrische ondersteuning. Indes verkoopt de kit aan verschillende fietsproducenten.

www.indes.eu

12: MCS-Mixe Communication Solutions

De Private GSM-server integreert het mobiele netwerk van een bedrijf met de bedrijfstelefooncentrale. Met een GSM-toestel worden vaste toestellen overbodig.

www.mcs-nl.com

13: Gamebasics

In Online Soccer Management ben je manager van een voetbalclub uit één van de competities in de hele wereld. Het spel is gratis. Online Soccer Management van Gamebasics wordt nu al dagelijks in twintig talen gespeeld door 750.000 ‘voetbalmanagers’ uit de hele wereld.

www.gamebasics.nl

14: Slimstones

BracePlus© is een hulpmiddel voor de verzorging van patiënten na een open hartoperatie. Een spanband minimaliseert de druk op de borstwond. De patiënt kan dieper hoesten, waardoor de longen sneller schoon worden.

www.braceplus.com

15: Van der Valk Solar Systems

De Van der Valk Solar Tracker® is een zonvolgsysteem dat zonnepanelen loodrecht op de zon richt. Uitgekiende techniek en duurzame materialen maken het systeem energiebesparend en onderhoudsvriendelijk.

www.valksolarsystems.nl

16: Lusence

Lustice is een 100% plantaardig en multifunctioneel voedingsproduct. Lustice bevat vezels en hoogwaardige plantaardige eiwitten is glutenvrij en vrij van allergenen.

www.lusence.nl

17: Zeeuws Hand en Pols Centrum

Het eerste multidisciplinaire revalidatiecentrum in Nederland specifiek voor patiënten met hand- en polsproblemen. Een gedigitaliseerd expertsysteem beoordeelt de hand- en polsfunctie.

www.zhpc.nl

18: AIPlus

De Twisttable is speciaal ontworpen voor kinderdagverblijven en peuterspeelzalen. Het is een nieuw zitsysteem waarbij de kuipstoeltjes draaibaar aan de tafel bevestigd zijn.

www.aiplus.nl

19: Beyond Reality

De beeldherkenningssoftware van Beyond Reality kan als enige ter wereld meer dan 200 afbeeldingen binnen één Flash-applicatie herkennen. Concurrenten komen niet verder dan 20.

www.beyondreality.nl

20: Clean Light

Gewasbeschermingsmethoden op basis van ultraviolet licht. Een milieuvriendelijke methode om golfgreens en tuinen gezond te houden.

www.cleanlight.nl

21: Hezemans Textiel

De s-cape_pod maakt een snelle evacuatie van patiënten mogelijk. Zodra evacuatie noodzakelijk is, worden aan de beide zijkanten van het bed en aan het voeteind flappen uitgetrokken en dichtgevouwen, en gefixeerd met klittenband.

www.s-cape-pod.com

22: Wallflore Systems

Een gevelbedekkingssysteem, bestaande uit aluminium panelen met steenwolsubstraat waarin de planten groeien die worden gevoed en bewaterd via een geautomatiseerd irrigatiesysteem.

www.wallflore.com

23: Marvia

Maakt drukklare documenten: kies een template, bewerk de tekst en/of het beeld, en met één klik maak je het document drukklaar.

www.marvia.nl

24: Femtogrid Energy Solutions

Zonnepanelen presteren tot 30 % beter dankzij slimme elektronica. Elk paneel draagt bij wat hij kan; ook gedeeltelijk beschaduwde dakdelen worden benut. Is uit te breiden met mogelijkheden om windenergie op te wekken.

www.femtogrid.com

25: !SEE YOU

Schoenen gemaakt met creatief talent uit ontwikkelingslanden. Deze mensen krijgen betaald voor hun input en ontvangen 10 procent van de prijs van elke verkochte sneaker.

www.isyou.com

26: DTILE

Om het hoekje tegelen, door de kromming in de vorm van de tegel. Nergens meer afgezaagde tegels en rechte hoeken, nooit meer lelijke, vieze kitrandjes of -hoekjes.

www.dtile.nl

27: VDK Products

Europese marktleider in kalverhuisvesting met een goed geventileerd, droog en beschut onderkomen. Calfotel is gebruiksvriendelijk voor de boer bij het voederen en schoonhouden van de hokken.

www.vdkproducts.com

28: Mobihealth

BP@Home is een bloeddrukmeetsysteem waarmee patiënten thuis zelf bloeddruk kunnen meten. De waarden worden automatisch via een online registratiesysteem verzonden naar de zorgverlener Dit maakt zorg op afstand mogelijk.

www.bpathome.nl

29: Scheepswerf De Kaap

Rondvaartschip op waterstof. Het schip veroorzaakt geen emissies van schadelijke stoffen en geen fijnstof, en maakt geen motorlawaai. Is als een open innovatie ontworpen in samenwerking met MSNNoord en Alewijnse.

www.scheepswerfdekaap.nl

30: Smart Signs Solutions

Helpt bezoekers de weg te vinden door grote gebouwen, zoals ziekenhuizen en luchthavens. Bezoekers krijgen persoonlijke navigatie-informatie via digitale borden in het gebouw. Het systeem biedt gastvrijheid en service zonder inzet van personeel.

www.smartsigns.nl

31: Rebbl

Rebbl bouwt bestaande auto’s om tot elektrische auto’s. Het bedrijf richt zich op ondernemers die van mooie auto’s houden en iets met duurzaamheid willen.

www.rebbl.nl

32: Catawiki

Catawiki is een internationale online catalogus met afbeeldingen en gegevens van alles wat verzamelaars verzamelen. De catalogus wordt, net als de online encyclopedie Wikipedia, door gebruikers zelf aangevuld en bijgehouden. Er staan inmiddels op Catawiki al meer dan 1,5 miljoen verzamelobjecten te koop.

www.catawiki.nl

33: The Nexxt Step

Met de geavanceerde software van The Nexxt Step, gebaseerd op de nieuwste 3D-games, rondkijken in een huis dat nog niet is gebouwd en communiceren met de architect over de details.

www.thenexxtstep.nl

34: KWIC Healthcare

De KWIC Temperature Monitoring Device kan de temperatuur bewaken van producten die gevoelig zijn voor bederf, zoals voedsel, medicijnen, bloed en organen. Het instrument op creditcardformaat meet met regelmatige tussenpozen de omgevingstemperatuur en slaat deze op.

www.kwic.nl

35: Mobillion

Recruitr is een webtool om vacatures bekend te maken in netwerken van werknemers via social media als Facebook, Hyves, Twitter en LinkedIn. Dit verlaagt de wervingskosten het versnelt het vervullen van vacatures.

www.mobillion.nl

36: WeegNet

WeegNet vergemakkelijkt het bedienen van weegbruggen en zorgt voor optimale integratie en verspreiding van de weeggegevens. De weegbrug wordt bediend via mobiele telefoon (ook sms) of aanboordcomputer.

www.weegnet.nl

37: Ubiqu Access

De elektronische toegangslezer van Ubique Access opent deuren in combinatie met een elektronisch slot. De gebruiker maakt met zijn mobiele telefoon via blue tooth contact met de toegangslezer.

www.ubiqu.nl

38: Badwereld

Onbeperkt douchen met 25 liter water. Het warme water wordt hergebruikt met behulp van een pomp. Met de douchecabine kan zowel het watergebruik als het energiegebruik tot 10% worden teruggebracht.

www.badwereld.nl

39: Yalp (Lappset Nederland)

De Sutu is een interactieve voetbalmuur die bestaat uit zestien interactieve panelen en ingebouwde speakers. De muur is een oplossing voor het tekort aan sportruimte.

www.sutuwall.com

40: Swingseat

Een ergonomische stoel tegen rugklachten bij mensen zoals tandartsen en kappers die zitten en staan afwisselen . De zitting van de Swingseat dwingt tot een juiste zithouding. Hangen in deze stoel is geen optie.

www.swingseat.nl

41: Go-Greener

Go-Greener biedt een pakket van bespaarproducten en -technieken om auto’s groener te maken. Auto’s met verbrandingsmotoren, hybrides en elektrische auto’s worden hierdoor tot 15% zuiniger, 30% schoner, onderhoudsarmer en veiliger.

www.go-greener.eu

42: PhoeniX Software

The Living Database is een softwareoplossing voor het beheersen van het logistieke proces in en rond clean rooms, die zijn gericht op de toepassing van micro- en nanotechnologie.

www.phoenixbv.com

43: Embedded Acoustics

iSTI Professional is een iPhone-applicatie voor het meten van spraakverstaanbaarheid volgens de Speech Transmission Index methode. Deze gestandaardiseerde meetmethode is wereldwijd voorgeschreven voor het keuren en certificeren van omroep- en evacuatiesystemen.

www.embeddedacoustics.com

44: Loggia

De MedicalMate is een lichtgewicht mobiele behandeltafel die medische behandeling en gezondheidszorg mogelijk maakt op moeilijk bereikbare of ongebruikelijke plaatsen. De MedicalMate maakt hulp beter toegankelijk en duurzaam.

www.loggia.nl

45: 20Minutes

20Minutes maakt het voor bands en andere acts betaalbaar om professionele live video- en audioregistraties te maken. 20Minutes plant in de studio meerdere bands in op één dag in een zeer strak opnameschema. Opnames kosten slechts 500 euro.

www.20minutes.nl

46: Negotica Projectontwikkeling

Carebro is een nieuw systeem waarmee mensen met een lichamelijke beperking door middel van het brein deuren kunnen openen en sluiten. Door middel van een Brain Computer Interface wordt het brein gelinkt aan een Open Domotica Systeem.

www.negotica.net

47: Flogs International

Flogs.com biedt een platformneutrale synchronisatieservice om concerten, festivals, voetbalwedstrijden en andere events in een digitale agenda naar keuze te plaatsen. De unieke synchronisatietool zorgt ervoor dat je niets hoeft te missen.

www.flogs.com

48: Hom3decorator

Op basis van foto’s een woonomgeving online inrichten. De applicatie zet de foto’s om in een interactieve 3D-omgeving zodat de gebruiker nieuwe meubels kan plaatsen. Ideeën kunnen makkelijk worden gedeeld op sociale netwerken als Hyves en Facebook.

www.hom3decorator.com

49: Herikon

Herikon ontwikkelde een UV-bestendige kunststof die onder meer geschikt is voor maritieme boeien. Rijkswaterstaat wil alle stalen boeien vervangen door kunststof.

www.herikon.nl

50: Techneco Energiesystemen

De Elga verwarmt en verkoelt woningen op een energiezuinige manier. De hybride warmtepomp gebruikt gratis warmte uit de buitenlucht en zet deze om in bruikbare warmte voor de woning en levert een besparing van 25%.

www.techneco.nl

51: Istaspace

ISTA houdt zich bezig met ontwikkeling van spacevluchten, spacetrainingen en spacehotels. Het bedrijf is daarnaast al betrokken bij onderzoek naar het dichten van ozonlaag, en de realisering van een spacestation.

www.istaspace.com

52: Keus

De Keus 22 is een uitdagende en veilige boot voor de Friese meren, het IJsselmeer, de kust en de hele wereld. Gemakkelijk in smal, ondiep en druk binnenwater. Zeewaardig genoeg voor ruim water.

www.keus22.com

53: ARPO

De Nomad is een draagbare, draadloze reiniger die met krachtige straal water, modder en vuil wegspuit. Met een reservoir van 14 liter en een krachtige 12 of 18 Volt motor.

www.nomad2go.eu

54: Miscea

De MISCEA is een non touch mengkraan die behalve water ook andere vloeistoffen kan distribueren, zoals zeep en handlotion. De kraan zorgt voor een waterbesparing tot 70%.

www.miscea.com

55: Deliscious, Beesel

Sla van Deliscious is sla met de kluit er nog aan: een 100% natuurlijk product, vers van de tuinder. De teelt is energiezuinig.

www.deliscious.eu