Innovatie top 100

56: Lavital

De handgemaakte bedden van Lavital zijn ecologisch en duurzaam. Alle comfortlagen die Lavital verwerkt, zoals Fairtrade biologisch gecertificeerd katoen en biologische wol zijn herbruikbaar als biologische meststof.

www.lavital.nl

57: Kunststof Recycling Van Werven

Van Werven is gespecialiseerd in het inzamelen en verwerken van kunststofafval. Kunststof wordt van het overige afval gescheiden, gesorteerd en verkleind tot maalgoed van één centimeter doorsnee.

www.vanwerven.nl

58: Tiller

De Tiller ® is een geavanceerde steekwagen waarmee lasten kunnen worden getild die een mens wel kan maar niet mag . De last kan worden verplaatst zoals met een normale steekwagen.

www.tiller.eu

59: Accu Performance Morrenhof

Accu Performance Morrenhof heeft een gepatenteerd systeem om loodzuuraccu’s te revitaliseren. De accu’s kunnen met 25 stuks tegelijk worden opgeladen.

www.apm-morrenhof.nl

60: Verweij Houttechniek,

LamikonLongLife++ is een energiezuinig houten kozijnsysteem dat voldoet aan de passiefhuisnorm. Een passiefhuis is een super energiezuinige woning die ook economisch aantrekkelijk is.

www.verweij-ht.nl

61: Wubben Noord

Wubben Noord heeft een apparaat ontwikkeld om tanks schoon te maken zonder naar binnen te hoeven. De slimme constructie zorgt ervoor dat er toch met hoge druk gereinigd kan worden.

www.wubbennoord.nl

62: Amarcon

Amarcon levert sensoren en software om slingeringen van een schip te meten en een kapitein van informatie te voorzien die schade aan lading en schip kan voorkomen.

www.amarcon.com

63: Jan Wind architecten

Met Mind Building kan een fundering worden gelegd die alleen uit palen bestaat en waarbij substantieel minder grondwerk hoeft te worden verricht.

www.janwind.nl

64: Minitree

De appelboom van boomkwekerij Henri Fleuren is klein en rank. Hierdoor is de boom uitermate geschikt voor bijvoorbeeld het maken van een haag.

www.minitree.nl

65: Bijl Groentechniek

De Rotop is een boor, bevestigd aan een graafmachine die boomstronken verwijdert. De Rotop vernietigt rustig en supersnel, als een soort kurkentrekker, de hele stronk.

www.bijlgroentechniek.nl

66: Aqua Design

Met Freebac-Clearoxyl kunnen watergeefsystemen in de glastuinbouw worden schoongehouden. Het is een desinfectiemiddel op basis van gestabiliseerde waterstofperoxide.

www.aquamar.nl

67: Astea

De WheelChairRotator is een effectief hulpmiddel voor mensen in een rolstoel bij het krijgen van tandheelkundige hulp. De patiënt blijft in eigen rolstoel zitten, handmatig optillen en hijswerk is niet nodig.

www.asteagroup.com

68: eBike-Kit

Met de eBike-Kit kunnen consumenten hun fiets elektrisch maken. De ombouwkit bestaat uit onder meer een nieuw voor- of achterwiel met hulpmotor in de naaf, krachtige lithiumaccu en bedieningspaneel.

www.ebike-kit.nl

69: Metrical

De lasmachine van Metrical last componenten van staal en aanverwante soorten metaal aan elkaar in een recordtijd van 3 tot 9 milliseconden.

www.metrical.nl

70: W.B. Bijl Profielen

De BIJL Brug is de eerste volledig uit polyesterprofielen vervaardigde brug die modulair en schaalbaar is op te bouwen. De huidige bruggen, gemaakt van traditionele materialen zoals metaal en beton, zijn moeilijk (duur) te vervoeren en te monteren.

www.bijlprofielen.nl

71: Kverneland Group

De IsoMatch is een universele bediening waarmee landbouwwerktuigen kunnen worden bestuurd. De terminal bevat unieke software waarmee zaaimachines het zaadje op 1,5 cm nauwkeurig kunnen zaaien.

www.isomatch.com

72: Quick Plug

Quick Plug levert plantvermeerderingspluggen. Een plug is het compacte ‘klompje’ grond waarin de planten worden gezaaid om makkelijk verplaatst en vervoerd te kunnen worden.

www.quickplug.nl

73: Dync

DEPArray™ is een instrument waarmee een onderzoeker specifieke zeldzame cellen uit een kleine populatie kan identificeren, sorteren en onbeschadigd en levend opvangen.

www.dync.eu

74: Jilster

Met Jilster kunnen particulieren en bedrijven zelf hun unieke tijdschriften en glossy’s maken, in alle mogelijke oplagen. Het is een gratis online applicatie waarmee meerdere mensen vanaf verschillende pc’s samen kunnen werken.

www.jilster.nl

74: Jonge Helden

SMIC stelt verenigingen en stichtingen in staat met een minimaal budget een professioneel glossy te produceren. Vrijwilligers en medewerkers kunnen met behulp van de online software het blad zelf opmaken.

www.smic.nl

76: Software Improvement Group

In samenwerking met TÜV Informationstechnik biedt Software Improvement Group certificering van de onderhoudbaarheid van softwareproducten. Het certificaat geeft een betrouwbaar beeld van toekomstvastheid van softwaresystemen.

www.sig.eu

77: Metsens Energie

Metsens ontwikkelde een eenvoudig en goedkoop energiemonitorsysteem voor woningen, kantoren en bedrijfspanden. Met het systeem kan per uur op gevolgd worden wat de verbruikkosten zijn van gas, water, warmte en elektra.

www.metsens.nl

78: Kamphuis Up & Down Systems

Zeker voor ouderen en minder validen die hun fiets willen meenemen op reis, is de ErgoMatic een handige fietsdrager. Hij is geheel automatisch: met een afstandsbediening kan hij omhoog en omlaag. De fietsdrager kan ook kantelen.

www.heftafels.eu

79: Food Technology

Het stoomsysteem van Food Technology Noord-Oost Nederland desinfecteert meloenen, ananas, mango’s en ander vers gesneden fruit. Om hun schil te ontdoen van bacteriën worden de producten ontsmet met behulp van stoom.

www.ftnon.com

80: Efrarain

Het KlimaRain Systeem is een opvangsysteem voor regenwater dat in combinatie met een warmtepomp zorgt voor het verwarmen en koelen van woningen en bedrijfspanden.

www.efrarain.nl

81: Vanku

Een weg bestraten is arbeidsintensief precisiewerk en fysiek behoorlijk belastend. De Tiger-Stone is een bestratingsmachine die hetzelfde vakmanschap aan de dag legt als een stratenmaker, maar sneller werkt en ergonomisch bediend kan worden.

www.vanku.nl

82: Sleegers

Sleegers produceert vleeswaren voor retail en groothandel met natuurlijk biologische hulpstoffen. Het bedrijf komt hiermee tegemoet aan de behoefte van de consument, die zo puur en gezond mogelijk wil eten.

www.sleegers.biz

83: Hilbrands

4D is een diagnosedienst die op afstand ziekten opspoort bij aardappelen met behulp van computergestuurd expertsysteem in combinatie met vision-technieken. Via een webapplicatie stuurt de teler een foto met GPS-coördinaten naar een centrale database.

www.hlbbv.nl

84: Best Fresh Functional Food

Best Fresh Functional Food brengt verse groente- en fruitproducten op de markt met toegevoegde waarde in gezondheid en smaak. De producten bevatten stoffen die een functionele werking kunnen hebben op onze gezondheid.

www.thankyounature.nl

85: Gierkink

De GMT035 kan bomen vellen, verzamelen en uitrijden of direct versnipperen in één werkgang. De velkop is bedoeld voor het oogsten van hout dat komt van bomen langs wegen, beken en spoorbanen, en niet geschikt is voor productie.

www.gierkinkmachinetechniek.nl

86: Access Control Europe

Het Security and Safety Integrating System zorgt voor automatische identiteits- en toegangscontrole en is te koppelen aan sluitplannen en aanwezigheidsregistratie. Het systeem is onder meer in gebruik in de petrochemie.

www.accesscontroleurope.com

87: Deelen

Rolluiken zijn gevaarlijk bij woningbrand. Vooral elektrische rolluiken gaan niet meer open als de stroom is uitgevallen. Bewoners zitten opgesloten als ratten in de val. Het vluchtrolluik van Deelen geeft echter altijd een supersnelle uitgang. Een druk op de noodknop of een rukje aan het noodkoord en het vluchtrolluik is open. Meer veiligheid, minder slachtoffers.

www.deelenwageningen.nl

88: GLNP Life Sciences

GLNP Life Sciences brengt voedingssupplementen op de markt voor consumenten en ziekenhuizen. Glutaperos is bedoeld voor brandwondentrauma, ernstig zieke IC-patiënten en patiënten die worden behandeld met chemo- of bestralingstherapie.

www.glutaperos.nl

89: Empas

De Multicleaner van Empas doodt onkruid met heet water. Dit is een alternatief voor bestrijding met chemicaliën, branden of föhnen of staalborstels. De motor van de pompen slaat af als er niet gesproeid wordt.

www.multicleaner.nl

90: LUXeXceL Group

LUXeXceL vervaardigt optische structuren, lenzen en lichtdistributiepatronen door gebruik te maken van transparante inkt en transparante media.

www.luxexcel.com

91: Gorter Group

Het nieuwste dakluik van Gorter verhindert het weglekken van warmte naar buiten. Koudebruggen behoren tot het verleden. Zowel deksel als opstand is volledig thermisch gescheiden.

www.gortergroup.com

92: Kranenburg Group

Traditionele railtrajecten waarop gevelonderhoudsinstallaties worden verreden, zijn uitgevoerd in thermisch verzinkt staal. Kranenburg heeft de aluminium Deltarail ontwikkeld.

www.kranenburggroup.com

93: Eterno Terrazzo

Eterno Terazzo heeft een mobiele betonmixer ontwikkeld voor het leggen van terrazzovloeren. Hij zorgt voor een goede mixverhouding van de grondstoffen van de terrazzovloer.

www.eternoterrazzo.nl

94: Next Schoorsteenen

Next Schoorsteensystemen worden compleet gemonteerd geleverd en kunnen binnen enkele minuten op het dak staan. De schoorsteen is volledig op de grond te bouwen.

www.nextschoorsteenen.nl

95: Media Security Networks

Het beveiligingsprogramma YourSafetynet biedt bescherming tegen ongewenst internet- en computergebruik. Het behoedt kinderen tegen de gevaren van het internet.

www.yoursafetynet.com

96: DeVi-Comfort

De E-Barrow is een kruiwagen voorzien van een elektrische aandrijving die zorgt voor veel gebruikerscomfort en een optimaal accuverbruik. De E-Barrow kan een kruiwagen gevuld met 200 kilo beton zonder problemen een stoeprand op krijgen.

www.devi-comfort.com

97: CARMO

CARMO ontwikkelde de SimPark mover, elektrisch aangedreven rangeersysteem voor caravans en trailers. Ook onder zware omstandigheden presteert de mover perfect en is hij makkelijk te bedienen.

www.simpark.eu

98: Infostrada

De Infostrada Sports Benchmark Service stelt organisaties in staat om sportprestaties van atleten, sporten en evenementen in alle denkbare vormen met elkaar te vergelijken.

www.infostradasports.com

99: Virus Free Air

Virus Free Air is specialist op het gebied van luchtzuivering en zoekt permanent naar effectieve en milieuvriendelijke oplossingen voor de groeiende luchtverontreinigingproblematiek.

www.vfatechnology.com

100: Q-Mobility, Tiel

De JOLLY stoeltrolley is een hulpmiddel waarmee personen die minder mobiel zijn in hun eigen stoel verplaatst kunnen worden met minimale inspanning. zorgverlener.

www.q-mobility.nl