Hof legt Benno L. zes jaar celstraf op

Het gerechtshof in Den Bosch heeft in hoger beroep Benno L. zes jaar celstraf opgelegd. Dat is zojuist bekendgemaakt. Dat is een jaar minder dan hij vorig jaar, vóór het hoger beroep, kreeg opgelegd.

L. zou ontucht hebben gepleegd met tientallen meisjes die les van hem kregen. Tegen de 61-jarige zwemleraar werd twee weken geleden een celstraf van tien jaar geëist. In juli vorig jaar kreeg hij zeven jaar cel.

Het Openbaar Ministerie was in hoger beroep gegaan tegen de uitspraak van de rechtbank omdat Benno L. geen tbs had gekregen. In hoger beroep stelden meerdere deskundigen echter vast dat tbs niet nodig was, omdat de kans op herhaling klein zou zijn. Wel werd er een hogere straf geëist. Justitie vond dat er genoeg bewijs was dat L. zich ook schuldig heeft gemaakt aan verkrachting en niet alleen ontucht.

L. werd in 2009 opgepakt. Bij hem thuis werden duizenden foto’s en 221 filmpjes gevonden van ontuchtige handelingen met kinderen. De meeste slachtoffers waren jong en verstandelijk gehandicapt.