Advocaten Strauss-Kahn bezorgd om eerlijkheid proces

Strauss-Kahn toen hij afgelopen nacht werd weggevoerd uit zijn verblijfplaats in het financiële district van New York. Foto AP / Louis Lanzano

De advocaten van voormalig IMF-topman Dominique Strauss-Kahn vrezen dat de eerlijkheid van zijn proces in gevaar komt vanwege het lekken van informatie door de politie in New York. Dat schrijven ze in een brief aan de aanklagers.

De advocaten vragen de aanklagers in de brief van gisteren alle mogelijke middelen in te zetten om het lekken van informatie over Strauss-Kahn ‘onmiddellijk’ te stoppen. De advocaten beweren zelf ook informatie te hebben over het kamermeisje dat de geloofwaardigheid van haar versie van de gebeurtenissen ‘ernstig zou ondermijnen’.

Het recht van Strauss-Kahn op een eerlijk proces loopt in de ogen van zijn advocaten gevaar als voor hem nadelig materiaal eerder in het bezit van de media is dan van zijn advocaten. Als voorbeeld noemen de advocaten het nieuws dat tests hadden uitgewezen dat er DNA van Strauss-Kahn op de kleren van het kamermeisje was gevonden.

Vanochtend werd bekend dat Strauss-Kahn, die onder huisarrest staat, naar een nieuwe geheime locatie in New York is vervoerd. Op 6 juni moet hij weer voor de rechter verschijnen.