Schoorel te licht voor Wawrinka

Stanislas Wawrinka of Switzerland returns in his match against Thomas Schoorel of The Netherlands during the second round match of the French Open tennis tournament at Roland Garros stadium in Paris, Wednesday May 25, 2011. (AP Photo/Laurent Baheux)
Stanislas Wawrinka of Switzerland returns in his match against Thomas Schoorel of The Netherlands during the second round match of the French Open tennis tournament at Roland Garros stadium in Paris, Wednesday May 25, 2011. (AP Photo/Laurent Baheux) Thomas Schoorel in zijn partij tegen de Zwitser Stanislas Wawrinka. Foto AP/Laurent Baheux

Voor tennisser Thomas Schoorel is de tweede ronde op Roland Garros het eindpunt geworden. De Amsterdammer verloor in drie sets van Stanislas Wawrinka (14) uit Zwitserland: 3-6, 2-6, 4-6.

In de eerste ronde had Schoorel, die zich via de kwalificaties plaatste voor het hoofdtoernooi, nog in drie sets gewonnen van Maximo Gonzalez.

Schoorel begon prima aan de partij en kreeg in de derde game een reeks breakpunten, maar Wawrinka voorkwam dat hij die benutte. Al snel bleek echter dat de Nederlander te wisselvallig speelde om het zijn opponent echt moeilijk te maken. Schoorel wisselde prachtige slagen af met onnodige missers en Wawrinka profiteerde daarvan.

De Zwitser brak in de zesde game van de eerste set en sleepte daarmee de set binnen. In het tweede bedrijf brak de nummer veertien van de plaatsingslijst zelfs twee keer, maar desondanks bleef Schoorel vechten voor ieder punt. Zijn vechtlust kon echter een break in de vijfde game van de derde set niet voorkomen.

Federer, Djokovic eenvoudig door

Landgenoot Roger Federer drong ook door tot de derde ronde van Roland Garros. De Zwitser was in zijn tweede wedstrijd in Parijs een maatje te groot voor de Fransman Maxime Teixeira. Federer, winnaar in 2009, won overtuigend met 6-3, 6-0, 6-2. In de volgende ronde moet Federer het opnemen tegen Janko Tipsarevic.

Teixeira kon in de eerste set nog aanhaken bij de Zwitser. De nummer 181 van de wereld brak de voormalig nummer één van de wereld zelfs een keer, maar kon niet voorkomen dat Federer met de set aan de haal ging. Daarna had Teixeira niets meer in te brengen en liep de Zwitser uit naar een eenvoudige overwinning.

Het Franse publiek moest ook afscheid nemen van een tweede landgenoot, Julien Benneteau, de nummer 81 van de wereld, kon het niet bolwerken tegen David Ferrer. De als zevende geplaatste Spanjaard was met 6-3, 6-4, 6-2 te sterk voor de Fransman. Ferrer speelt in de volgende ronde tegen Sergiy Stakhovsky uit Oekraïne.

De Serviër Novak Djokovic behield zijn status van ongeslagen tennisser dit jaar na de opgave van de Roemeen Victor Hanescu bij een stand van 6-4, 6-1, 2-3 in het voordeel van de nummer 2 van de wereld. Zijn tegenstander in de derde ronde is Juan Martin Del Potro, voormalig winnaar van de US Open.