Foppe de Haan gaat nationaal team van Tuvalu trainen

Een blik op het nieuwe 'kantoor' van De Haan, Tuvalu. Foto Flickr / Stefan Lins

Foppe de Haan gaat aan de slag als bondscoach van het eilandstaatje Tuvalu. De 67-jarige coach stopt als eindverantwoordelijke bij Ajax Cape Town en had al aangekondigd naar ‘een ontwikkelingsland’ te gaan. Dit meldt NUsport.nl.

Aanvankelijk had De Haan aangekondigd een punt te zetten achter zijn loopbaan na zijn werkzaamheden bij Ajax Cape Town, maar bij Barend & Barend zei hij maandag toch weer bondscoach te worden.

De voetbalbond van Tuvalu bevestigt de komst van de Frieze voetbalcoach op de website van de KNVB.

De Haan zal geen salaris ontvangen voor zijn werk op de eilanden. De eilandengroep is geen lid van wereldvoetbalbond FIFA en mag niet deelnemen aan kwalificatie voor het komende WK, maar wil in de toekomst wel graag erkend worden door de FIFA. De Haan moet daarvoor zorgen.

Of De Haan lang kan genieten van zijn aanstelling is nog niet duidelijk: de eilanden staat volgens sommige klimaatologen op zinken. De eilandengroep wordt als voorbeeld gesteld in de internationale discussie over klimaatverandering.

Verder staat de Polynesische eilandengroep bekend om de domeinextensie .tv, waar men goed geld mee verdient. De eigenaar van de extensie, VeriSign, laat twintig procent van de inkomsten aan de regering van Tuvalu.

Tuvalu, vraagt u? Dat ligt hier:


Grotere kaart weergeven