Espresso met Wim Cool

Rood Ik drink een espresso bij Wim Cool thuis. Het statenlid van D66 durft niet meer over straat. ‘En dat terwijl rood mijn lievelingskleur is,’ zegt hij. ‘Mijn tandenborstel, mijn slipjes, mijn lakens: allemaal rood.’ Hij neemt een slokje espresso. ‘Ik drink het liefst ook rode wijn.’ Wat is er misgegaan? ‘Ik kon het potloodje

Rood

Ik drink een espresso bij Wim Cool thuis. Het statenlid van D66 durft niet meer over straat. ‘En dat terwijl rood mijn lievelingskleur is,’ zegt hij. ‘Mijn tandenborstel, mijn slipjes, mijn lakens: allemaal rood.’ Hij neemt een slokje espresso. ‘Ik drink het liefst ook rode wijn.’ Wat is er misgegaan? ‘Ik kon het potloodje niet vinden,’ zegt Cool. ‘Dus bracht ik mijn stem uit met een blauwe pen die ik op zak had.’ Hij barst in tranen uit en begint te jammeren. ‘Had Harold Camping gelijk gekregen, was de wereld maar vergaan op 21 mei…’ Ik vraag hem wat hij vindt van het commentaar van de voorzitter van de Kiesraad Melle Bakker, dat als Cool met lippenstift had gestemd er niets aan de hand was geweest. ‘Ik had mascara bij me,’ snikt hij, ‘ik had eyeliner bij me, ik had een pincet bij me, ik had zelfs een krultang bij me. Maar dus geen lippenstift.’

D66-lijsttrekker Rogier van Boxtel gaat waarschijnlijk bezwaar aantekenen bij de Kiesraad. Hij vindt het ‘te bizar voor woorden’ dat D66 een zetel in de senaat mist door de kleur waarmee is gestemd. ‘Het is ook heel treurig voor Van Boxtel,’ zegt Cool. ‘Hij draagt ook rode onderbroeken en houdt enorm van Campari.’ Klopt het dat er misschien sprake is van een complot? Wim van Cool knikt. ‘We verdenken de SP ervan het potloodje te hebben verstopt.’ Hij neemt een slokje espresso en vertelt dat in zijn plaats Tuur Elzinga van de SP nu mag plaatsnemen in de Eerste Kamer. Cool begint weer te snikken. ‘Ik houd wel van tomaten, maar niet van de SP.’