Explosie in olieraffinaderij bij bezoek Ahmadinejad

Iran's President Mahmoud Ahmadinejad attends a news conference in Istanbul, in this May 9, 2011 file picture. Ahmadinejad will not attend the next OPEC meeting but will send one his ministers, a senior official was quoted by the official IRNA news agency as saying on May 23, 2011. REUTERS/Murad Sezer (TURKEY - Tags: POLITICS HEADSHOT)
Iran's President Mahmoud Ahmadinejad attends a news conference in Istanbul, in this May 9, 2011 file picture. Ahmadinejad will not attend the next OPEC meeting but will send one his ministers, a senior official was quoted by the official IRNA news agency as saying on May 23, 2011. REUTERS/Murad Sezer (TURKEY - Tags: POLITICS HEADSHOT) Ahmadinejad begin deze maand in Turkije. Foto Reuters / Murad Sezer

Een explosie in een olieraffinaderij heeft een bezoek van de Iraanse president Mahmoud Ahmadinejad opgeschrikt. Bij de explosie kwam één persoon om het leven. De knal werd veroorzaakt door een gaslek.

Bij de explosie in de raffinaderij in Abadan, in het zuidwesten van Iran vlakbij de Iraakse grens, vielen zeker zes gewonden. Ahmadinejad bleef ongedeerd en gaf een geplande speech op de staatstelevisie, aansluitend aan het bezoek.

Uit de raffinaderij steeg dikke rook, maar volgens de autoriteiten is de brand onder controle.