Weer

Na een warme maandag komt de temperatuur morgen overal wat lager uit. Komende nacht passeert er een koufront, dat later vanavond vanuit het westen al meer bewolking oplevert. Vooral in de noordelijke provincies valt daar een beetje regen uit. Het blijft stevig waaien, het kwik daalt naar 10 tot 12 graden.

Morgenochtend liggen de laatste wolken van het koufront nog over het oosten van het land. In het kielzog van de storing stroomt minder warme lucht ons land binnen. Met een matige tot vrij krachtige westelijke wind wordt het slechts 15 tot 17 graden op de stranden, landinwaarts 18 à 19 graden. De zon schijnt uitbundig, er ontstaan slechts een paar stapelwolken.

Een hogedrukgebied boven de oceaan levert de dag daarna bij ons rustig weer op, met veel zon en weer hogere temperaturen. Op veel plaatsen stijgt het het kwik naar 20 tot 22 graden. Alleen vlak bij zee is het iets minder warm.

Donderdag trekken enkele buien over het land, daarvoor wordt het eerst nog zomers warm in het oosten van het land. In de middag koelt het echter flink af na het passeren van de buien.

Later in de week wisselen wolken en zon elkaar af en valt er slechts een enkele bui. Het is dan wel minder warm met 16 tot 20 graden.