‘Sperma Strauss-Kahn gevonden op kleding kamermeisje’

Sperma van Dominique Strauss-Kahn zou zijn gevonden op de kleding van het kamermeisje dat hij in een New Yorks Hotel zou hebben belaagd. Dit meldt de Franse nieuwswebsite Atlantico.

De politie van New York zou Franse autoriteiten gisteren de resultaten van DNA-onderzoek hebben gestuurd waaruit bovenstaande zou blijken. De tests werden uitgevoerd op monsters die door de politie na de aangifte van aanranding werden afgenomen.

“Divers lichaamsvocht” werd door agenten verzameld van de lichamen van Strauss-Kahn en het kamermeisje. Zij zou volgens nieuwsblog The Daily Beast zo overstuur zijn geweest dat ze moeite had te praten en meerdere malen probeerde over te geven. Ze zou gedwongen zijn orale seks met de voormalige IMF-topman te hebben.

The Daily Beast citeert bronnen die vanwege het nog lopende onderzoek anoniem wensen te blijven. Ze beweren dat het kamermeisje een dertiger is die als immigrante uit West-Afrika werkte in het hotel. Atlantico weet dat ze uit Guinee afkomstig is en 33 jaar oud is. Ze wilde de kamer van Strauss-Kahn schoonmaken nadat ze had begrepen dat hij daar niet aanwezig was. Toen hij naakt uit de badkamer liep zou hij de vrouw hebben ingesloten en haar hebben aangerand.

De reden dat er een uur tussen het incident en de melding aan de politie zit, is volgens de bronnen te wijten aan het verward zijn van de vrouw. De supervisors in het hotel probeerden eerst haar verhaal duidelijk te hebben alvorens de politie te bellen. Terwijl ze dit deden zou het kamermeisje meerdere keren naar het toilet zijn gegaan om over te geven. In eerste instantie wist ze niet of ze aangifte wilde doen uit angst haar baan te verliezen. Het hoofd veiligheidszaken van het Sofitel hotel besloot uiteindelijk de New Yorkse politie in te schakelen.