Schoorel ten koste van Gonzalez verder op Roland Garros

Schoorel vanavond in actie in zijn eerste rondepartij tegen de Argentijn. Foto AFP / Thomas Coex

Thomas Schoorel heeft vanavond voor een lichte verrassing gezorgd op het grand slam-toernooi van Roland Garros. De Amsterdammer, 108e op de wereldranglijst, versloeg in drie sets de Argentijn Maximo Gonzalez: 7-6, 6-3 en 6-3.

De 22-jarige Schoorel was in de eerste set met 7-5 te sterk in de tiebreak. Daarna had hij in de overige sets tot twee keer toe genoeg aan een break om ten koste van Gonzalez, als 84e geplaatst, door te stoten naar de tweede ronde van de Franse Open. Schoorel bereikte het hoofdtoernooi via de kwalificatierondes.

Schoorel speelt in de tweede ronde tegen Stanislas Wawrinka. De 26 jarige Zwitser zal een flinke kluif worden voor de Nederlander. Wawrinka is als veertiende geplaatst in Parijs. Hij versloeg in de eerste ronde de Fransman Augustin Gensse in vier sets.

Eerder vandaag verloor de andere Nederlander in het enkelspel Thiemo de Bakker vrij kansloos van de als tweede geplaatste Novak Djokovic. In de eerste ronde van de French Open sloeg Djokovic met 6-2, 6-1 en 6-3 De Bakker naar huis.