Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Economie

President Seychellen herkozen

James Michel, Seychelles' incumbent President casts his vote May 21, 2011 in Victoria. Residents of the Seychelles' three main islands voted in the last leg of a three-day polling expected to hand incumbent James Michel another term in office. Voters in the isles of Mahe, Praslin and la Digue cast their ballots after inhabitants of the Indian Ocean archipelago's outer isles voted on Thursday and Friday to choose the country's next president. The bulk of the 70,000 registered voters reside on the three main isles and are choosing from among four presidential contenders . AFP PHOTO/Stringer
James Michel, Seychelles' incumbent President casts his vote May 21, 2011 in Victoria. Residents of the Seychelles' three main islands voted in the last leg of a three-day polling expected to hand incumbent James Michel another term in office. Voters in the isles of Mahe, Praslin and la Digue cast their ballots after inhabitants of the Indian Ocean archipelago's outer isles voted on Thursday and Friday to choose the country's next president. The bulk of the 70,000 registered voters reside on the three main isles and are choosing from among four presidential contenders . AFP PHOTO/Stringer President James Michel, gisteren, tijdens het uitbrengen van zijn stem. Foto AFP

De president van de Seychellen James Michel is herkozen voor een nieuwe termijn van vijf jaar. Dat heeft een woordvoerder van de kiescommissie van de Afrikaanse eilandengroep gezegd.

Volgens de kiescommissie heeft Michel de verkiezingen gewonnen met 55 procent van de stemmen, meldt persbureau Novum. Zijn tegenstander Wavel Ramkalawan behaalde 41 procent van de stemmen. De rest van de stemmen zijn verdeeld tussen twee andere uitdagers.

De Seychellen zijn voornamelijk afhankelijk van de visserij en toerisme. De Britse prins William en zijn bruid Kate Middleton hebben er onlangs nog hun huwelijksreis doorgebracht.