Chelsea ontslaat trainer Ancelotti

Caption: Chelsea manager Carlo Ancelotti watches his team play against Newcastle United during their English Premier League soccer match at the Stamford Bridge Stadium, London, Sunday, May 15, 2011. (AP Photo/Tom Hevezi) NO INTERNET/MOBILE USAGE WITHOUT FOOTBALL ASSOCIATION PREMIER LEAGUE(FAPL)LICENCE. CALL +44 (0) 20 7864 9121 or EMAIL info@football-dataco.com FOR DETAILS
Caption: Chelsea manager Carlo Ancelotti watches his team play against Newcastle United during their English Premier League soccer match at the Stamford Bridge Stadium, London, Sunday, May 15, 2011. (AP Photo/Tom Hevezi) NO INTERNET/MOBILE USAGE WITHOUT FOOTBALL ASSOCIATION PREMIER LEAGUE(FAPL)LICENCE. CALL +44 (0) 20 7864 9121 or EMAIL info@football-dataco.com FOR DETAILS Chelsea trainer Carlo Ancelotti werd vandaag ontslagen vanwege tegenvallende prestaties. Foto: AP / Tom Hevezi

Chelsea heeft trainer Carlo Ancelotti ontslagen. De club maakt een einde aan de samenwerking vanwege de teleurstellende resultaten van het afgelopen seizoen.

De 51-jarige Italiaan stond twee jaar aan het roer bij Chelsea, meldt Novum. Hij kwam in de zomer van 2009 over van AC Milan, waar hij in acht jaar acht prijzen won. Bij Chelsea kende de oefenmeester eveneens een succesvol debuutjaar. Voor het eerst in de historie wonnen de Londenaren de dubbel; zowel de landstitel als de FA Cup werd veroverd. Ancelotti is ook de enige trainer waarbij Chelsea elke wedstrijd gemiddeld meer dan twee doelpunten maakte.

Dit jaar lukte het Ancelotti echter geen prijzen te pakken. In de Premier League eindigden ‘The Blues’ als tweede achter Manchester United. De belangrijkste prijs voor eigenaar Roman Abramovich, de Champions League, bleef de afgelopen twee jaar ook uit. Dit jaar sneuvelde Chelsea al in de kwartfinale van het miljoenenbal nadat het werd uitgeschakeld door Manchester United.