Afghaans overheidsgebouw bestormd

Afghan policemen and NATO troopers exchange fire with insurgent attackers as smoke rises from the Afghan traffic police headquarters in Khost province on May 22, 2011. Three police officers were killed on May 22 after suicide attackers armed with machine guns stormed a traffic police headquarters in eastern Afghanistan, the provincial police chief told AFP. "Three traffic police officers have been killed so far, one policeman and one civilian are wounded and the fighting is still ongoing," Abdul Hakim Ishaqzai, Khost provincial police chief, told AFP. AFP PHOTO/Rasool Adil
Afghan policemen and NATO troopers exchange fire with insurgent attackers as smoke rises from the Afghan traffic police headquarters in Khost province on May 22, 2011. Three police officers were killed on May 22 after suicide attackers armed with machine guns stormed a traffic police headquarters in eastern Afghanistan, the provincial police chief told AFP. "Three traffic police officers have been killed so far, one policeman and one civilian are wounded and the fighting is still ongoing," Abdul Hakim Ishaqzai, Khost provincial police chief, told AFP. AFP PHOTO/Rasool Adil Afghaanse agenten en Navo-militairen wisselen schoten uit met de aanvallers in het overheidsgebouw, op de achtergrond. Foto AFP / Rasool Adil

Gewapende mannen met bomvesten hebben zondagochtend een gebouw van de overheid in het oosten van Afghanistan bestormd. Ze zijn verwikkeld geraakt in een schietpartij met Afghaanse veiligheidstroepen, waarbij zeker drie agenten omkwamen. Dat melden het leger en de politie volgens persbureau AP.

Drie of vier mannen met automatische geweren en bomvesten wisten zich net na zonsopgang een weg naar binnen te schieten. In het gebouw aan de rand van de stad Khost is een verkeersafdeling gevestigd. De aanvallers schoten een agent dood en namen de tweede verdieping over. Vanaf daar schoten ze op agenten en soldaten die buiten stonden.

Vier uur later waren nog eens twee agenten gedood en was de schietpartij nog altijd gaande. Het gebouw stond in brand. De politie denkt dat enkele aanvallers ook zijn omgekomen.

Afghaanse veiligheidsdiensten hebben het gebouw omsingeld. Het gebouw wordt niet bestormd omdat gevreesd wordt dat de aanvallers hun bomvesten dan laten afgaan. De Talibaan hebben de aanval inmiddels opgeëist.

Gisteren liet een zelfmoordterrorist van de Taliban nog een bom afgaan in het belangrijkste militaire ziekenhuis van de hoofdstad Kabul. Daarbij kwamen zes Afghaanse medicijnstudenten om.