'Voetbal en veel eten'

Het weekendgevoel van Marius (links) en Jasper Gottlieb (21). De tweeling was dit seizoen voor het laatst te zien in de jeugdserie Spangas.

Marius: „Nadat we afgelopen jaar zijn gestopt met Spangas [de serie wordt ver van tevoren opgenomen, red.] heb ik vooral aangeklooid. Gereisd, eindelijk weer vrienden gezien. Nu werk ik een paar dagen per week bij een castingbureau, en ik ga komend jaar naar de kunstacademie.”

Jasper: „Ik werk nu bij WeTransfer. Ik had een baantje nodig. Ik wil verder met acteren, maar het is supermoeilijk om ervan te kunnen leven. Je moet zoeken naar alternatieven. Het is wel wennen, hele dagen achter de pc nadat je vier jaar op een filmset hebt gestaan. Ik doe over een paar weken toelating voor de Rietveld Academie, dus daar ben ik ook druk mee.”

M: „In het weekend sta ik om elf uur op. Dan ontbijt ik uitgebreid met gebakken ei met spek en kaas, koffie en nog meer koffie.”

J: „Ik moet elke zaterdag naar school, want ik doe een vooropleiding bij de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht. Pas om vijf uur ben ik thuis.”

M: „Op zaterdagmiddag ga ik vaak even bij mijn ouders langs. En de cast van Spangas zie ik ook elke week. Ze zijn familie geworden.”

J: „Ik zie mijn broer minder dan vroeger, maar we hebben een goede band. We voetballen nog samen in een vriendenteam. We voelen elkaar goed aan. Wel proberen we zo min mogelijk op elkaar te lijken. Maar dat lukt nooit.”

M: „’s Avonds ga ik het liefst uit eten, of ik eet met mijn huisgenoot. Hij heeft Indonesische wortels, dit weekend had hij nog een geit gekookt. Voor mij gaat een goed weekend in elk geval gepaard met veel eten.”

J: „Ik kook zelf. Mijn vriendin is Turks en we proberen veel Turkse gerechten uit. Een soort rolletjes van plat brood met kaas.”

M: „Ik ga graag stappen. Op vrijdag, op zaterdag, soms ook op woensdag.”

J: „Feestjes vind ik leuk, maar in een club voel ik me ongemakkelijk door mijn Spangasverleden. Ik voel me bekeken als ik sta te dansen.”

M: „Op zondag gaan we vaak Ajax kijken met mijn vader en ooms.”

J: „Eredivisie Live is een lekker ritueel. En dan kijk ik ’s avonds alle wedstrijden nog een keer. Mijn vriendin wordt er gek van.”