Twintig kinderen bedolven bij aardverschuiving Maleisië

De landverschuiving in beeld met het weeshuis op de voorgrond. Foto Reuters / Stringer

Bij een aardverschuiving in de Maleisische staat Selangor is een weeshuis getroffen door een modderstroom. Naar het zich nu laat aanzien zijn twintig kinderen en vier begeleiders onder de modder bedolven. Inmiddels zijn er drie lichamen geborgen, zei de plaatselijke politie vanmiddag tegen persbureau AP. De doden zijn tussen de 11 en 14 jaar oud.

Brandweerlieden en dorpsbewoners hebben elf kinderen onder de modder vandaan weten te halen. Sommigen zijn in kritieke toestand naar een ziekenhuis gebracht.

De aardverschuiving werd waarschijnlijk veroorzaakt door hevige regenval. Na de ramp regende het nog steeds en het reddingswerk wordt hierdoor bemoeilijkt. Waarschijnlijk duurt het nog tot morgen voordat de lichamen allemaal zijn geborgen.

Reddingswerkers bij het weeshuis in Hulu Langat, nabij Kuala Lumpur. Foto Reuters / StringerReddingswerkers bij het weeshuis in Hulu Langat, nabij Kuala Lumpur. Foto Reuters / Stringer