Zes geneeskundestudenten in Afghanistan gedood door Talibaan

Het Afghaanse leger bewaakt het hospitaal na de aanslag. De explosie zou in de wijde omtrek te horen zijn geweest. Foto AFP / Punit Paranjpe

Bij een bomaanslag door een zelfmoordterrorist op een militair hospitaal in Afghanistan zijn zeker zes doden en 23 gewonden gevallen. De explosie vond plaats in een tent waar geneeskundestudenten zaten te lunchen.

Het ziekenhuis gebruikt tenten omdat er op het complex niet genoeg ruimte in de gebouwen is. De studenten gebruiken het provisorische onderkomen alleen om te oefenen en maaltijden te nuttigen.

De Talibaan hebben de aanslag opgeëist. Een woordvoerder zei dat deze gericht was op buitenlandse opleiders en Afghaanse artsen die met hen werken. De terreurgroep zegt dat er twee zelfmoordterroristen bij betrokken waren, maar het Afghaanse Ministerie van Defensie beweert dat er slechts één explosie plaatsvond.

Het getroffen Mohammad Daud Khan militairziekenhuis is met vierhonderd bedden het grootste van Kaboel. Volgens de NAVO bevinden zich onder de doden geen buitenlandse opleiders.