Op fietsafstand van Amsterdam bijkomen op een paardenfokkerij.

In Abcoude, aan rivier de Holendrecht, ligt het ideale toevluchtsoord voor Amsterdammers die op een zonovergoten dag de stad willen ontvluchten, of voor provincialen die Amsterdam dan juist willen bezoeken.

De hoofdstadbewoner kan in een half uur naar Villa Oldenhoff fietsen. De provinciaal parkeert er zijn auto voor de deur, laadt zijn fietsen en spullen uit en trapt vervolgens, door de polder, naar Amsterdam.

Het lijkt alsof het statige pand van Villa Oldenhoff – type notariswoning – daar altijd al mooi heeft staan te wezen aan de rivier, maar de villa is pas vorig jaar opgeleverd. Eerst stond op die plek de woonboerderij van de grootouders van Han van Blokland, maar die brandde in 2005 af na een gasexplosie.

De eigenaren Han en Suzanne van Blokland noemen hun villa een ‘Bed & Breakfast’, maar Villa Oldenhoff heeft de uitstraling van een kleinschalig, luxe hotel. De inrichting is sereen en een tikje rustiek. Alle kamers hebben een aanrecht met magnetron/oven, een koelkast en een Nespresso-apparaat.

Helaas zijn er voor de espresso alleen maar grote mokken op de kamer aanwezig en er hangen ook geen bad- jassen (slofjes staan er weer wel). Maar dat klein ongemak vergeet je snel als je in de zon op de eigen patio van je tuinkamer het heerlijke ontbijt nuttigt, terwijl je loom wordt aangestaard door twee zuidelijk Afrikaanse Rhodesian Ridgeback- honden en op de achtergrond het gehinnik van hengsten hoort (Han van Blokland is eigenlijk paardenfokker van beroep en op zijn terrein staan stallen met 45 paarden).

Villa Oldenhoff verhuurt ook voor 20 euro per uur een bootje met zachte kussens en een buitenboordmotor dat snort als een naaimachientje. Als je daarmee rivier De Linge afvaart en onderweg het geld voor de brugwachter in een klomp aan een hengel stopt, dan is Amsterdam opeens heel ver weg.

Bijzonderheden

Villa Oldenhoff heeft in de kelder een vergaderruimte met plaats voor 20 personen.

Locatie

Voetangelweg 9,1391 HJ Abcoude

Suzanne van Blokland 06-24684399

villa@oldenhoff.nl

Prijs per kamer

Variërend tussen 125 euro en 140 euro, inclusief btw en ontbijt.