De aartsrivaal van Hulk Hogan is niet meer

Randy Savage, de Amerikaanse show-worstelaar, is gisteren om het leven gekomen bij een auto-ongeluk in Florida. Zijn bijnaam was Macho Man, zijn handelsmerk een rauwe stem, een bandana en opvallende zonnebril of cowboyhoed. Maar Savage was toch vooral dé rivaal van WWF-icoon Hulk Hogan.

Randy Savage was van 1985 tot 1993 professioneel worstelaar. Al Macho Man worstelde hij diverse wereldtitels bij elkaar. In zijn tijd was hij de meeste geliefde als gehate deelnemer in het entertainment-worstelen. Zijn ‘vliegende elleboog’ vanuit de touwen was befaamd en berucht. Met zijn rauwe stem wist hij het publiek in extase te brengen als hij “oh yeah!” schreeuwde.

Zoals Hogan, figureerde hij in enkele films en was hij regelmatig op de Amerikaanse televisie te zien. Hulk en Macho spraken elkaar lange tijd niet vanwege hun rivaliteit in de ring. Pas onlangs legden de twee het bij. Hogan zette een korte videoboodschap op internet naar aanleiding van Macho’s overlijden.

Twitter avatar HulkHogan Hulk Hogan I’m completely devastated, after over 10 years of not talking with Randy,
we’ve finally started to talk and communicate. HH

Een van de meest memorabele WWF-momenten: Hulk Hogan komt Macho Man redden. Nadat laatstgenoemde zijn gevreesde ‘flying elbow’ heeft toegepast, wordt hij genadeloos teruggepakt door The Hart Foundation. Tot Hulk vanuit de catacomben te hulp schiet.