Zeges ADO en Heracles

ADO en Heracles Almelo hebben gisteravond hun thuiswedstrijd in de play-offs gewonnen. ADO won met 4-2 van Roda JC. Heracles versloeg FC Groningen met 3-2. Zondag staan de terugwedstrijden op het programma. De winnaars spelen volgende week om rechtstreekse plaatsing voor de Europa League.

ADO nam voor eigen publiek in de eerste helft tegen Roda JC een 3-0 voorsprong dankzij goals van Immers, Kubik en Bulykin. Na een tegentreffer van Skoubo bracht Vicento de marge weer op drie. Vlak voor rust kreeg Bulykin een rode kaart na een wilde tackle. De Rus wacht een schorsing.

Het tiental van ADO werd na rust teruggedrongen. Meulens bracht de eindstand op 4-2, waardoor Roda zondag aan een 2-0 of een 3-1 thuiszege genoeg heeft om zich voor de finale van de play-offs te plaatsen.

Heracles behaalde op het eigen kunstgras een 3-2 zege op FC Groningen. De thuisploeg wist een 3-1 voorsprong niet vast te houden. Heracles wacht nu nog een zware uitwedstrijd in de Euroborg. (Novum)